Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siedzę przy zapalonym silniku - samochód stoi. Patrzę na zegary i zapaliły się te kontrolki.

Po ponownym odpaleniu znów się zapaliły - silnik pracuje OK.

Nie mogłem pojechać i sprawdzić co jest nie tak bo piwko piłem.

Stałem na N (automat) z zapalonym silnikiem.

Chodzi o kontrolkę

1) ABS

2) Ręcznego

3) i tą żółtą z trójkątem.

Żarówka to wiadomo i żółta od hamulców jest bo mechanik zapomniał nowego czujnika zamontować.

Chodzi o te trzy. Jeszcze wrócę i sprawdzę płyn hamulcowy - coś mi mówi, że uciekł ( te przewody z tyłu nieładne były) , ale, że aż trzy kontrolki z tego powodu?

https://zapodaj.net/dd579e4ddb813.jpg.html

Ktoś ma jakiś plan na podstawie moich skromnych doniesień?

Dziękuję.

Edytowane przez Silan
Opublikowano (edytowane)
Czujnik ABS. Miałem to samo. Po wymianie zniknęło

Można z tym pojechać 7km do pracy czy tylko na warsztat? A może samemu zrobić. Trochę mnie to dziś zaskoczyło.

Jeśli to ten czujnik to samemu spoko wymienię. A komputer powie który? Czy że któryś.

Edytowane przez Silan
Opublikowano
Można tylko uważaj, bo jak jest ślisko to polecisz bokiem, a jak sucho i za mocno depniesz to koła się zablokują i będzie pisk
Opublikowano
Można tylko uważaj, bo jak jest ślisko to polecisz bokiem, a jak sucho i za mocno depniesz to koła się zablokują i będzie pisk

Normalnie to spokojnie jeżdżę.

Jeśli czujnik to pewnie ta kostka w nadkolu i woda i rdza.

Mam taki czujnik ale z długim kablem - 9 lat temu dostałem go od poprzedniego właściciela jak kupowałem auto - antycypował, że mi padnie? :)

ABS to ta żółta na dole. Kontrola trakcji to żółta u góry - wiadomo nie działa jak ABS nie działa. Mnie martwi ta czerwona od ręcznego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłeś w końcu poziom płynu hamulcowego? To nie musi być czujnik abs, choć pewnie jest, komputer wyjaśni sprawę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ogólnie komputer wszystko pokaże. Jesli to czujnik to sprawdz nie same wtyczki ale też kabel czy czasem nie jest gdzies przetarty

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Sprawdziłeś w końcu poziom płynu hamulcowego? To nie musi być czujnik abs, choć pewnie jest, komputer wyjaśni sprawę.

Sprawdziłem rano - poziom OK.

Rano kontrolki nie zapaliły się i normalnie jechałem do pracy i dziś też.