Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam posiadam Bmw e90 325i automat rok 2005 mam problem z silnikiem wyskakuja mi dwa bledy pierwszy to : Vanos Aktywacja sygnal nieciagly kod bledu 2AA82 , drugi to : Regulowany kolektor indukcyjny 1 nieciagly . auto ogolnie jezdzi dobrze ma moc zbiera sie , jedynie co to , delikatnie faluja obroty oraz raz badz dwa razy na miesiac na wolnych obrotach na biegu jalowym silnik chalasuje oraz telepie nim poczym gasnie. po ponownym uruchomieniu jest wszystko ok i wyskakuja wyzej opisane bledy nie wiem za co te bledy sa odpowiedzialne i czym sie zajac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie miało być 2A82, więc Cyfrowy sterownik silnika: VANOS po stronie dolotowej, wyjmij elektrozawory, oczyść je i zamień miejscami, sprawdź po jakimś czasie czy błąd przeszedł na drugą stronę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wyczyscilem ekektro zawory i zamienilem miejscami jak narazie po przejechaniu 80 km zaden blad nie wyskoczyl wuec chyba ok ,auto lepiej reaguje w niskich obrotach , pozostala tylko disa dzieki za pomoc