Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, noszę się z zamiarem zmiany końcówek wydechu na bardziej "ozdobne" (...) znalazłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/koncowka-tlumika-wydechu-bmw-7202748166?reco_id=0f973d85-2fd5-11e9-9db6-246e96847ea0&sid=214dee23af5dacba6db9ec985d2421ccbc3b0218e9654c1f9eeca650c7d606e7

Końcówki które posiadam: https://chromowane.com.pl/files/2-35083_bmw_x5_a.jpg

Orientuje się ktoś czy będą pasowały???

Może ktoś zmieniał i podpowie jak to ogarnąć...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź średnicę oryginalnej rury tłumika tylnego, czy pasuje rozmiarem do końcówki z allegro. Zdemontuj ori końcówkę jak pasuje (nie wiem jak jest zamontowana, zawsze można po prostu odciąć) i tą zamontuj jak w opisie ogłoszenia, na opasce. Jakby za bardzo wystawała ze zderzaka , skróć po prostu oryginalną rurę tłumika. Tylko, czy ta końcówka z allegro nie będzie za mała do otworu zderzaka? Nie lepiej coś ładnego dopasować u tłumikarza stricte pod wymiar zderzaka ?
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Sprawdź średnicę oryginalnej rury tłumika tylnego, czy pasuje rozmiarem do końcówki z allegro. Zdemontuj ori końcówkę jak pasuje (nie wiem jak jest zamontowana, zawsze można po prostu odciąć) i tą zamontuj jak w opisie ogłoszenia, na opasce. Jakby za bardzo wystawała ze zderzaka , skróć po prostu oryginalną rurę tłumika. Tylko, czy ta końcówka z allegro nie będzie za mała do otworu zderzaka? Nie lepiej coś ładnego dopasować u tłumikarza stricte pod wymiar zderzaka ?

W sumie wszystko proste niemniej jednak w mojej okolicy nie znam "tłumikarza"...no cóż chyba temat odpuszczę