Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku wspomnę, że moje BMW to wersja touring z 91r. wyposażona w zamek centralny oraz z akumulatorem pod maską. Sytuacja wygląda tak, gdy chcę otworzyć samochód za pomocą zamka w klapie bagażnika to poprostu nie mogę kluczyk wchodzi do niecałej połowy i nawet nie ma opcji żeby wszedł dalej. Czytałem, że te zamki lubią się w środku brudzić wiec pryskałem tam wd 40, nawet go rozebrałem, lecz nie miałem pomysłu jak to do końca zrobić i wyczyściłem go tylko tam gdzie mogłem. Mam taka teorie, że może fabryka stwierdziła, że jeśli mam akumulator pod maską to nie muszę mieć dostępu do bagaznika (np.przy rozładowanym akumulatorze) i zamek ten nie jest przystosowany do kluczyka. Mogę też się mylić i poprostu jest uszkodzony. Z góry dziękuje za odpowiedzi :D

• Zarejestrowani
Opublikowano

Jaki masz kluczyk? Może używasz kluczyka "dla warsztatu". W komplecie był kluczyk, którym można było tylko otworzyć drzwi, a bagażnik i schowek już nie.

Ja mam takie jak te dwa na środku. Ten po lewej otwiera drzwi i bagażnik, a ten po prawej bagażnika już nie.

35979402680_e9c9b707eb_b.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Miałem problem. Mój klucz został włożony tylko w połowie. Nie mogłem zrozumieć, zalałem wszystko niż było to możliwe. Po tym musiałem zdemontować zamek. Okazało się, że po deszczu woda zamieniła się w lód i nie przegapiła klucza.
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
Wcześnie rano odkryłem, że mój klucz nie może otworzyć drzwi. Od jakiegoś czasu nie mogłem zrozumieć, w czym tkwi problem… okazało się, że moje dzieci w zamku ustawiają zapałki… To cenna lekcja... Teraz zawsze zamykam garaż! Musiałem wezwać majsteri spóźniłem się do pracy, ale to było wspaniałe doświadczenie!
  • 3 miesiące temu...