Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zauważyłem że od pewnego czasu nie mam gongu niezapiętych pasów i włączonych świateł po wyjęciu kluczyka.

Czy ktoś orientuje się co jest nie tak?

Czy to jakiś bezpiecznik? Jeśli tak to któryś z tych w schowku?

https://drive.google.com/file/d/1Z-eHzJJm1y9V1Pg15ZpZrgSwVWLxB0aY/view?usp=sharing

Od jakiegoś tygodnia mam też po włączeniu zapłonu alarm związany z upłyniętym terminem przeglądu gazu Stag (umówiony jestem na poniedziałek), czy to możliwe że to przez to?

Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zdaje mi się, że w niektórych E90 gong związany z niezapietymi pasami „uaktywniał się” po przejechaniu odpowiedniej odległości (bądź osiągnięcia jakiejś tam prędkości), ale były chyba też takie, w których inaczej to działało. Musisz sprawdzić jak jest u Ciebie może poprostu będzie brzeczal przy jeździe bez pasów (czego nie polecam robić). Co do świateł to chyba gong pojawiał się tylko przy włączonych postojowkach. Przy normalnych światłach wyłączały się same po otwarciu drzwi kierowcy (oczywiście przy zgaszonym silniku). Nie wiem jak w wersjach przed liftem tam może być to inaczej musisz sprawdzić :D