Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam BMW e46 touring z 2002r 2.0 150km benzyna. Problem jest tego typu ze jak odpalam samochod po nocy na zimnym silniku to przez 2-3sekundy chodzi jak diesel (takie klekotanie) i zaraz ustaje i jest dobrze. Po ponownym zapaleniu juz tego problemu nie ma. Pomoże ktos? z gory dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten silnik ma 143KM, zawór w podstawie filtra oleju nie trzyma i stąd ten objaw, świeci się wtedy czerwona kontrolka oleju?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie. Kontrolka się nie świeci. Da radę to samemu wymienić czy mechaniki? I czy jest to jakaś poważna usterka czy można z tym jeszcze jeździć?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Suchy start jest raczej niewskazany :roll: trudno ocenić czy to dla Ciebie będzie trudne, jak trochę mechanikujesz to nie powinno być problemu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Suchy start jest raczej niewskazany :roll: trudno ocenić czy to dla Ciebie będzie trudne, jak trochę mechanikujesz to nie powinno być problemu.

Dziękuję bardzo za pomoc :) pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tu go widać:

L992912A.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Czyli muszę zamówić cała podstawę? Pewnie tanio nie będzie :D U mnie problem jest podobny dziwny dzwiek silnika po odpaleniu tylko gdy auto stało cała noc. Żadna kontrolka od oleju się nie świeci i zero błędów w silniku na inpie.
Opublikowano
Czyli muszę zamówić cała podstawę? Pewnie tanio nie będzie :D U mnie problem jest podobny dziwny dzwiek silnika po odpaleniu tylko gdy auto stało cała noc. Żadna kontrolka od oleju się nie świeci i zero błędów w silniku na inpie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szukaj, do m52tu/m54 można zamówić sam zaworek choć nie ma osobnego numeru części, może do n42 też ktoś je robi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Znalazłem gościa co dorobia te zawory do n42. Zamówię sprawdzę czy pasują, jeżeli będzie wszystko wporzadku dam tu na niego namiar. Bo 1 tys za całą podstawę to trochę sporo :roll:
  • 2 tygodnie później...