Skocz do zawartości

Bezpiecznik od światła wstecznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy ktoś mi powie, pokażę który bezpiecznik jest od światła wstecznego. Z góry bardzo dziękuję i przepraszam za głupie pytania
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
Dlatego, że nie działa mi światło cofania kabelki w klapie zostały zrobione światło postojowe działa ale brak wstecznego
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przedzwoń przewody od lampy do modułu .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki, sam tego nie zrobię bo narobił bym ambarasu, ale szepnę to dla elektryka
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jak kabelki były uszkodzone przez dłuższy czas, to pewnie moduł wyłączył te światła. Musisz zresetować licznik zwarcia tego światła programem Tool32 lub np. forumowym BTOOLem. Btoolem łatwo to zrobić, a tool32 musisz poszukać instrukcji. Była tu wklejana nie raz.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jeśli moduł się zawisił tak jak pisze Jack to powinno pomóc odpięcie klemy minus na pół godziny .
Opublikowano
  • Autor
Tak czy odpięcie klem nie zresetuje mi nic w aucie prócz wiadomo godziny daty spalania, czy nie będę musiał niczego kodować?
Opublikowano
Obawiam się, że odpięcie akumulatora może nie pomóc. Niczego nie będzie trzeba kodować.
Opublikowano
  • Autor
Miałem brak światła w klapie wsteczne działało ale po chwili gasło. Dałem to do zrobienia i światło normalnie pali ale niestety wstecznego brak na desce komunikat spalonej żarówki, lecz żarówka cała, podpinałem pod kompa to chyba coś, że zwarcie pokazywało
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Odpięcie akumulatora na to nie pomoga. Z twojego opisu wynika że musisz skasować licznik zwarcia tego konkretnego światła. Moduł FRM blokuje światło które ma zwarcie chyba przez kolejnych 50 uruchomień, tu jest opis jak to działa.

https://bimmerscan.com/bmw-footwell-module-frm/

Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzięki za pomoc Panowie będę działać w tym kierunku i dam znać co i jak
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Wsteczny zrobiony. Trzeba było zresetować błąd modułu przez inpe i tool32 wielkie dzięki, a pomoc