Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i przechwaliłem...

Mam duży wyciek płynu chłodniczego , na ziemi jest plama z tylu silnika. Od góry nic nie widać, w obiegu nic chyba nie zostało , przejechałem na wycieku może 1-2km.

Gdzie mogło puścić ? Valley pan czy jakieś przewody są z tyłu silnika. Po zatrzymaniu auta para buchała jakby z lewej strony silnika z pod osłony silnika...

Opublikowano
Jezeli nic nie cieknie z tych wezykow z tylu silnika to puszcza ci valley pan albo te metalowe rurki co ida do pompy wody - czy valley czy rurki to jeden pies bo to ta sama robota ;) Jezeli nie robiles valley pan to nie ma sie co dziwic bo kazde 4.4 cieknie z tego meijsca , jednemu po 150000km a drugiemu po 250000km. U mnie valley pan cieklo minimalnie , tzn sie pocilo przez jakis rok - moze jedna kropla plynu pod autem i co kilka dni , potem zaczelo sie robic niewesolo i w koncowej fazie wywalalo mi jakies 1 litr plynu na 5 km jazdy.
Opublikowano
Wlałem dziś 2l płynu , wyleciało od razu pod autem z tyłu silnika. Tam jakieś łączenie jest, węże wodne?
Opublikowano

Nie wymacałem tam nic, albo źle macam.

Ale z valley pan wyciekało by tak bez ciśnienia?

Opublikowano
mi chyba jak samochod nie byl odpalany to nie cieklo ...o ile dobrze pamietam. Jest jeszcze uszczelka pamiedzy silnikiem i skrzynia ktora tez widzialem ze moze cieknac - do tego trzeba by skrzynie zrzucic :D
Opublikowano
Na moje szczęście pękł tylko wąż z tyłu silnika. Dzięki za odpowiedź...
Opublikowano
W tak starych autach powinni się wymieniać wszystkie przewody wodne, tak zrobiłem e e46 i miałem spokój ...