Skocz do zawartości

BMW M4 Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :) Mam pewien problem w moim M4..od kilku dni przy odpuszczaniu pedału gazu słychać bardzo dziwne, metaliczne dźwięki spod maski..dosłownie jakby auto miało się zaraz rozsypać...Serwis umówiony ale terminy dopiero na następny tydzień, a z natury nigdy nie potrafię poradzić sobie z ciekawością :D

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z podobnym problemem w aucie? Dodam, że moc jest..błędów żadnych nie ma...mega dziwna sprawa...

Wrzucam filmik jak to brzmi:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Słaby filmik ale ja bym tym autem nie jeździł bo możesz narobić więcej szkód. Może to być zawór turbiny ale nie wiem jak to do końca jest zbudowane w M4 może być też problem z panewkami trudno powiedzieć za słaby film. Jaki przebieg? Na postoju jak wkręcasz auto nic nie słychać?
Opublikowano
  • Autor

Na postoju nic nie słychać. 25k km przejechane..świeżo po 3 wymianie oleju. Panewki były niedawno sprawdzane..wszystko ok.

Kompresje tłoków też ostatnio sprawdzałem to na drugim cylindrze o 1.0 ciśnienie niższe od pozostałych ale to na bank nie od tego...

Nie mam jak nagrać za bardzo lepszego filmiku bo wczoraj ten dźwięk był tak tragiczny, że 30-40 km/h max i odstawiłem auto do garażu.

Auto pięknie jedzie do czasu odpuszczenia pedału gazu(zabawny wybryk :D) - tak jakby przy hamowaniu silnikiem coś się zepsuło...i im większa prędkość tym dźwięk głośniejszy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam f30 2015, 2.0 diesel, miałem taki dzwięk (po puszczeniu gazu, ale tylko chwile), po czym się coś zapaliło - kolektor ssący, do wymiany egr itp auto odjechało na lawecie.

Wiem że to całkiem inna bajka, ale zawitał bym na serwis.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Cześć :) Mam pewien problem w moim M4..od kilku dni przy odpuszczaniu pedału gazu słychać bardzo dziwne, metaliczne dźwięki spod maski..dosłownie jakby auto miało się zaraz rozsypać...Serwis umówiony ale terminy dopiero na następny tydzień, a z natury nigdy nie potrafię poradzić sobie z ciekawością :D

Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z podobnym problemem w aucie? Dodam, że moc jest..błędów żadnych nie ma...mega dziwna sprawa...

Wrzucam filmik jak to brzmi:

Kolego i udało się rozwiązać problem/

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Tak :) to była jakaś pierdoła...nie pamiętam już dokładnie, a zapomniałem napisać na forum - coś w stylu zagiętej osłonki, która nachodziła na oponę z tyłu.