Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po wymianie swiec żarowych podpiołem po INpe żeby skasować błędy , wymieniałem tez filtr powietrza i zauwazyłem że przepływka była w oparach oleju

Wszedłem w parametry przepływomierza i na jałowych wskazania sie pokrywały ale kiedy zwiekszylem obroty tak około 2 tys to przepływka jak by zawyżała , komp chcial 450 a pokazywało 650 . Silnik był wtedy zimny

Dobra musiałem jechać zrobięm około 150km przy okazji zauwazyłem że samochód potrafi przy kopcic przy nagłym dodaniu gazu i jak by duzo palił

Nie dawało mi to spokoju i podpiołem znów na cieplym silniku i tu zdziwienie komputer chce 290 masy powierza na przeplywka podaje 504.

Sciagam węzyk z EGR i nic żadnego podciśnienia , sprawdzam węzyki , wtyczke wsio ok . siłownik egr na 100% sprawny

Szukam wiec w INPIE czy mozna aktywować ten EGR , jest test AGR activate więc dowaliłem 90 % i aż sie przestraszyłem tak sie otwozył że silnik zaczoł telepać myślałem że cos popsułem .

Dobra zgasiłem odpiołem OBD wróciło do normy znów brak podciśnienia w węzyku do EGR , teraz odpiołem i znów test w INPIE ale tym razem przykładam palec i im więcej wpisze % tym lepiej zasysa palec wiec zaworek działa ale jak wyjdę z testu INPY to wogóle nie ma tam podciśnienia

NIe wiem kurcze auto nie dawno kupione jest fabrycznie bez DPF , ogólnie zgłupiałem do tego mam nagrane filmy z INPY ale jest jakiś błąd i nie mogę odtwożyć z telefonu

Błedów brak i moc tez jest , możliwe że ktoś go wyprogramował ?? ale jak sie mają wtedy wskazania masy powietrza jaką chce komp do tej jaka pokazuje ??

Film z rana

https://www.youtube.com/watch?v=GCrFaHW98ho

Po zrobieniu 150 km ciepły silnik

https://www.youtube.com/watch?v=IE8yVaTIulM

https://www.youtube.com/watch?v=2iVxnL6ImvQ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagrania dramatyczne..prawie nic nie wnoszą ze względu na to, że nie widać ekranu albo wartości a po drugie to sprawdza się pod obciążeniem, 4 bieg gaz w podłogę bez odpuszczania od 1800 do 4000 rpm i nagrane oczywiście programem do tego! Możliwe, że masz ograniczony egr i wtedy tak będzie, można to sprawdzić w ista. Rozgrzany silnik to 88 stopni w tym przypadku.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam

Sprawa sie z leksza wyjaśniła auto juz zagranicy przyszło po zmianie softu ma coś w okolicy 190km prawdopodobnie egr jest ograniczony albo komp ma taka charekterytęke że włącza go wedle pewnego algorytmu , bo kilka dni temu podjechałem pod sklep i z ciekawosci zdjłem weżyk i EGR i było pod ciśnienie , wiec może nie był dogrzany podczas testów albo co.

Ogólnie to powiedziałem że nie będe grzebał auto pracuje bardzo poprawnie , spalanie nie jest dramatyczne , nie ma żadnych dziór w mocy jedynie co pusci małego bąka czarnego dymu kiedy nagle wcisne gaz w podłoge w okolicy 2k rpm ale jeśli jest po modach to jest dopuszczalne