Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od wczoraj nie działał mi pilot w kluczyku od centralnego. Dzisiaj kupiłem nową baterię i dalej nie działa, zmienilo się tylko to, że ta czerwona dioda po nacisnięciu przycisków mryga. Wcześniej już i ona nie reagowała. Próbowałem zakodować pilot wg. poradników np

1.Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi 
2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1 (zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem
3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania
4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

i brak reakcji. Cała wymiana baterii zajęła mi mniej niż 30 sekund, więc teoretycznie nie powinen był się rozkodować..

Kluczyk mam takiego typu

obudowa-pilot-kluczyk-bmw-e36-e38-e39-e46-z3-nowy-2544680343.jpg

Opublikowano
Również mam problem z kluczykiem . Dodatkowo mam alarm niefabryczny z pilotem dodatkowym który uruchamia i wyłącza alarm i zamyka bądź otwiera drzwi. Chciałem ostatnio zamknąć auto bez alarmu, poprostu z pilota w kluczyku i kibelek. Nie udało się . Lampka czerwona przy naciskaniu guzików się swieci ale nic nie reaguje. Domyślać się mogę że bardzo długo ten pilot oryginalny był nieużywany. Gdzieś przeczytałem że bateria się doladowuje w stacyjce . Czy to prawda? Czy przez to do pilota są jakieś specjalne baterię ? Może spróbować od wymiany baterii i kodowania według tej instrukcji co kolega wyżej zapodał? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W nowszych są akumulatorki, które ładują się w stacyjce.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Romb masz, widziałem rocznik w profilu, też mam takie w obu e46.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.