Skocz do zawartości

Mocno odczuwalne drgania 323Ci 2000r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów. Przeszukałem forum w celu rozwiązania mojego problemu związanego właśnie z drganiami odczuwalnymi podczas jazdy oraz na biegu jałowym. Mój problem wygląda następująco po uruchomieniu silnika całe auto drży przy ruszaniu jeszcze mocniej może coś ze sprzęgłem :?: :?: Przy jego wciśnięciu do oporu drgania czuć na stopie.

Opisane rozwiązania w wątkach tego typu ograniczały się do wymiany poduszek silnika oraz sprawdzenia cewek zapłonowych ( poduszki wymieniłem, cewki na 100% są dobre) Gdzie mam szukać dalej przyczyn tych drgań? Auto drży dosłownie całe nie wiem co mam robić jestem w kropce mechanik rozkłada ręce bo po podpięciu pod komputer nie widzi nic nieprawidłowego. może ktoś uporał się z podobnym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi i wasz poświęcony czas.

Opublikowano
Podjedź do mechanika który ma porządny sprzęt diagnostyczny i potrafi podejrzeć live data. Przyczyn może być wiele. Sam możesz np. odpiąć wtyczkę od przepływomierza aby go usunąć z listy usterek...

Jestem już umówiony z innym mechanikiem, ten u którego byłem wcześniej to spec od BMW ma dużo dobrych opinii etc. nie mniej jeżeli ten kolejny nie pomoże będę musiał szukać do sutku jak mówisz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A po wciśnięciu sprzęgła dalej trzęsie całym autem ?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii