Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Podczas jazdy drogą ekspresową przy przyśpieszaniu od 100km/h auto straciło moc. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko było ok, jednak pojawił się świst od 2500 obrotów który pojawia się od 3 biegu. Mechanik sprawdził węże podciśnienia, dolot itp - wszystko szczelne. Komputer pokazał błąd zaworu sterującego turbiną, ale po podmianie zaworka problem nadal występuje. Po podmianie zaworka zrobiłem ok 50 kilometrów w mieście i nie doświadczyłem przez ten czas trybu awaryjnego jednak dalej jest słyszalny świst i mam wrażenie, że mimo wszystko auto nie przyśpiesza tak jak powinno.

Czy spotkał się już ktoś z was z podobnym problemem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wklej ten błąd a do tego trzeba zrobić live data.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Miałem podobnie, w trakcie jazdy spadek mocy, 2500 max, pojawił się dymek i turbinka do wymiany :roll:
BMW 3, e46, 320 d, 150KM, 2.0 diesel, automat, M47N, 2004 r.
Opublikowano
Niestety nie jestem w stanie wkleić jaki dokładnie był to bląd. Mechanik sugeruje uszkodzoną uszczelkę kolektora ssącego, bądź zapchany katalizator. Dziś żegnam się z autem i zobaczymy co z tego wyniknie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe którą dokładnie uszczelkę, ponieważ trochę ich jest :wink: coś czuję, że będzie kolejny ciekawy temat z szukaniem przyczyny metodą prób i błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.