Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

Czy ktoś z użytkowników miał okazje wymieniać pompę oleju w BMW F30,

mam 328i u której zdiagnozowano zużycie pompy oleju, czekam jeszcze na wycenę z ASO ale jak sprawdzałem po częściach tanio nie będzie coś koło 8-9 tysięcy

Może ktoś wymieniał poza ASO i ma doświadczenie jak to może wtedy oscylować cenowo a może ktoś ma jakiegoś godnego polecenia mechanika ?

Ewentualne inne opcje oprócz wożenia walizki pięniędzy na naprawy przy sobie ?

Edytowane przez PrzemekWawa
Opublikowano
Temat wałkowany już na tym forum, poszukaj. Poza tym w temacie piszesz o pompie paliwa, a w treści o oleju. Od siebie dodam, że miało w ASO wymieniane z goodwill i kosztuje to około 6-7k i to z wymianą rozrządu od razu, więc albo Cię naciągają albo dodatkowo wymieniasz jeszcze jakąś część, której nie trzeba jeśli jej stan na to pozwala (niestety nie pamiętam co to było). Bez ASO to pewnie 4-5k, chyba nawet hypertech tyle chciał za to, a pewnie można i jeszcze taniej.

.

Opublikowano

Sorry mój błąd już poprawiłem.

Niestety nie mam żadnej wykupionej ekstra przedłużonej gwarancji, auto z 2012 więc trochę juz ma latek ...więc naprawie z ,, goodwill ,, raczej nie ma mowy..

Napisałem do 2 ASO przed chwilą dostałem wyceny i w obu przypadkach ceny są bardzo podobne. W KRK chcą więcej za robociznę wyszło 8600 razem.

W Wawie Inch Motors 7900 razem. Wycena dotyczy zarówno pompy oleju jak i zespołu wałka wyrównawczego plus śruby, śrubeczki i uszczelki ...

Trochę spadłem z krzesła jak zobaczyłem te ceny stąd też pytanie Czy Inwestować w ASO czy znaleść mechanika który to zrobi.

Opublikowano
Przeczytaj temat gdzie poruszane są tematy, ja mam też 2012 rok, nie miałem przedłużonej gwarancji, a 1,5 roku temu jakoś czy kiedy to bylo BMW pokryło cenę części a ja zapłaciłem 3100zl za robociznę i olej. Warunek jest taki, że auto musiało być serwisowane w BMW. A że miałem 5 letni pakiet serwisowy to było :) zresz†ą dalej zmieniam olej w ASO.

.