Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

( jezeli pisze w złym miejsciu to PROSZE O WYBACZENI oraz przeniesienie do odpowiedniego watku )

sprawa tyczy sie X5 z 2005 roku ... woda dostaje sie w miejsce gdzie sa lampki oraz porzycisk do sterowania szyberdachem ... pytanie moje jest takie gdzie znajde koncówki rurek ktore odprowadzaja wode ?? ( podszybie nadkole ?? )

duzo juz sie naczytałem w watkach o e39 ale w e53 nic znalesc nie moge

Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC

pozdrawiam

Opublikowano

Jak przecieka to na bank jedna z rur się zapchała i woda przelewa się z "rynienki" co idzie dookoła szyberdachu.

Przednie rurki idą w słupkach "A" i ujście na dole mają(z tego co pamiętam) w okolicach uchwytów do podnoszenia samochodu. Tylne rurki mają odpływ koło górnych zawiasów bagażnika.

Kup grubą żyłkę ok 3-4mm np taką do kosy spalinowej i utnij, minimum 2m. Tylne węże odtykasz przez odpłwy z tyłu. Przednie rurki to najlepiej otwórz szyber, wyjrzyj przez niego żeby zlokalizować przednie odpływy. Odpływy śą w okolicach rogów okna.

Na koniec warto wyczyścić sobie tam wszystko dokłanie z resztek liści i innych śmieci.

Opublikowano

chyba nie bardzo zrozumiałem... jedne rurki koło uchwytów do podnoszenia auta ... drugie na podszybiu ... a trzecie przy tylnich zawiasac??

tak czy siak dziekuje za odpowiedz ... ide szukac .. ( mam nadzieje ze nie trzeba bedzie nic rozbierac )

Opublikowano

udało sie przepchac zykłka od kosiarki ...

tylnie odpływy sa przy zawiasach klapy bagaznika

przednie odpływy sa w miesciu gdzie podkładamy lewarek ( mniejwiecej )