Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Myślę że nie jedna osoba wozi- woziła dziecko z tyłu. Otóż spodziewamy się z żoną dziecka i jak wiadomo trzeba malucha jakoś wozić.

Chciałbym się dowiedzieć czy da się wyłączyć poduszkę boczną w tylnych drzwiach? Dla większego dziecka wiadomo że jest to bezpieczeństwo ale chyba nie dla noworodka które jeździ w nosidełku i nie chodzi mi o kurtynę z tyłu a o tą poduszkę w drzwiach. Nie znalazłem nic w instrukcji na ten temat. Fotelik jest z bazą isofix. Jak to rozwiązać?

Opublikowano

Witam

Chyba nie za bardzo można wyłączyć poduszkę, chyba że domowymi sposobami. gdzieś czytałem że foteliki są tak zaprojektowane że poduszki boczne nie stanowią zagrożenia, w sumie było by to trochę głupie jakby to nie było jakoś rozwiązane. Mój mały korzysta z concord reverso plus, jest to fotelik tyłem do kierunku jazdy, zajmuje sporo miejsca tak że trzeba fotel pasażera przysunac de przodu przez co wysokie osoby mają problem z przodu hehe