Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

INPA pokazuje mi ciśnienie doładowania poniżej żądanego przez ECU. Chciałem przyjrzeć się turbosprężarce i trochę się zdziwiłem, bo wg realoem po numerze VIN mojego samochodu wychodzi, że turbosprężarka jest sterowana podciśnieniowo:

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=PD11-EUR-01-2007-E83N-BMW-X3_20d&diagId=11_2111

Tymczasem w samochodzie mam turbo jak najbardziej sterowane elektronicznie - jak znaleźć jej numer części?

Z góry dziękuję za podpowiedzi i pomoc.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
Masz elektroniczną. I co to znaczy ,że chcesz się przyjrzeć?Zdemontować chyba musisz....

Jak zdemontuję, to nr części pewnie na niej znajdę. Chciałem jednak przed demontażem rozeznać temat ew. zregenerowanych turbosprężarek, więc chciałem wiedzieć o jaki nr części pytać i tu zonk, bo realoem pokazuje o VIN coś innego, niż siedzi w aucie... :)

BTW: Dosiego Roku! :)

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano

Robiłem u siebie ale niepamiętam jakiej firmy była. Dzwonisz do jakiejkolwiek firmy od regeneracji i masz info bez problemu

Czasami vin wali błędy nawet na reloem

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco