Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Piszę w sprawie znalezienia dobrych opon, oraz wytłumaczenia kilku rzeczy których nie rozumiem. Na początek powiem tak. Po nowym roku odbieram swoją BMW 5 G30 2017 w M-Pakiecie. Dowiedziałem się u dealer'a że opony zimowe muszę dokupić gdyż nie ma ich w zestawie. Dokładnie po 2 sztuki o wymiarach 245/45 R18 i 275/40 R18. Żeby nie stracić gwarancji, którą będę posiadał jeszcze przez kilka lat na ten samochód, opony mogę kupić samemu "na mieście" ale muszą posiadać "Gwiazdkę". Za dużo nie zrozumiałem, trochę poczytałem w necie, ale nie jestem jeszcze wszystkiego pewny. Owa gwiazda ma znajdować się na oponie tak? I teraz kilka pytań ? Jacy producenci posiadają taką gwiazdę na swoich oponach do BMW, Gdzie najtaniej takie znaleźć o podanych wymiarach? Gdzie szukać? Mogą być używane, gdyż nówki chce kupić na nowy sezon. Może ma ktoś źródło, jakąś pewną stronkę które takie opony w dobrej cenie sprzedaje. Dziękuje z góry za pomoc i życzę Wesołych Świąt! :D
Opublikowano

Cześć,

ja tydzień temu kupiłem właśnie komplet zimowych opon tutaj:

https://www.24opony.pl/

Tylko to były 19". Cena dobra, nawet znajomy wulkanizator nie był w stanie zrobić mi lepszej.

Z gwiazdką i ROF był tylko jeden model Pirelli Sottozero dlatego wybór był ułatwiony.

Dostawa bez problemu, opony narazie również.