Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam E46 330i po swapie , silnik jest z E39 530i i mam problem z przeplywka po dodaniu gazu zatnie się przy 2,5 k obrotów i ciągnie dalej nieważne czy zimny czy ciepły , na kompie wywalalo błąd od przeplywki, zamówiłem taką co jeździła w E46 ( nie wiem czy to ma znaczenie bo silniki te same ) włożyłem do swojej i nawet ruszyć nie mogłem bo odrazu zdychała , dowiedziałem się zeby zrobić adaptacje , zrobiłem nie pomogło , nawet wymieniłem gumę za przepustnica bo była w kiepskim stanie , trochę odzyla ale nadal nie ciągnie tak jak powinna, na dodatek jak odepne wtyczkę na starej i nowej przeplywke to nic się nie dzieje. Nie wiem czy ta przeplywka co zamówiłem to wyjeba, na ciepłym po lekkim dodawaniu gazu też czasem faluje a czasem jest ok, (może w E39 z 2003 miały już inne przeplywki i ta już nie podeszła, chociaż adaptacja była robiona )

Dodam że na starej przeplywke jak ja odpaliłem na zimnym i odpialem wtyczek nic się oczywiście nie stalo podpiąłem znowu poruszałem kablami to na chwilę zaczęła falowac

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To logiczne aby sprawdzić wiązkę i wtyczkę w takim przypadku. Kupując używane części nie wiesz czy są sprawne a działa prawidłowo tylko vdo siemens lub ori, ale to jest to samo. Błąd to nie wszystko, w inpa jest opis, który sporo mówi oraz jest jeszcze live data, wtedy można podejmować decyzje. Przepływomierz jest taki sam w tych autach. Adaptacji się nie robi, tylko kasuje, później należy zostawić na chwilę auto na wolnych obrotach a później w trasę adaptacyjną.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dzisiaj sprawdzę wiązkę ale powinna być ok... No właśnie u znajomych wystarczyło przełożyć przeplywke i działała nie trzeba było robic żadnych adaptacji.. obie przeplywki to siemensy tylko numery się różnią. W piątek jadę do kumpla co też ma 3.0 i zobaczę te przeplywki u niego i ta co on na niej jeździ i się dowiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj numery obu przepływomierzy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic mi te numery nie mówią, taki widzę: 13627567451 oraz 13621438871, ale już nie aktualny ten drugi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL