Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ubywa mi płynu do spryskiwaczy i podejrzenie padło na pompkę do spryskiwacza. Czy ktoś z Was dobierał się już do tej pompki? Trzeba zdjęć całe nadkole i wysunąć zbiornik czy wystarczy odgiąć nadkole i będzie dostęp?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja przez odgjęte od dołu nadkole ledwo sięgnąłem do halogenu przy jego wymianie. Bardzo niewygodnie.

Spróbuj tak, lub przez tą zdejmowaną zaślepkę w nadkolu. A jak nie, to demontaż nadkola, oczywiście kołki mocujące są jednorazowe :roll:

Edit: nie doczytałem, że chodzi o pompkę przy zbiorniczku. Jak dla mnie, bez zdjęcia nadkola nie ma szans się tam dostać.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Będę próbował to zdemontować i jakoś wymienić tą pompkę. Niestety nie wiem, która cieknie, a podobno są tam 3 (reflektory, tylna szyba i przednia szyba) - także będzie trzeba rozbierać dwa razy - raz żeby zobaczyć która cieknie i zamówić odpowiednią, a drugi żeby to zamontować....

Nie wiesz może jakie i ile spinek będę potrzebował?

Procedura wymiany będzie pewnie podobna jak tutaj:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nity o numerze 51777171004. Kojarzy mi się 8 na jedno nadkole. Musisz policzyć na aucie.