Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim

To mój pierwszy post na forum więc chciałbym Wszystkich serdecznie przywitać. Zawsze przeglądam forum gdy mam problem z autem, jednak teraz zostałem zmuszony założyć osobny temat.

Od roku moje reflektory w e90 zachodzą mgłą, jednak ostatnio skrapla się w nich woda. Odesłałem lampy do Proretrofit aby sprawdzili ich szczelność, pospawali reflektory w trzech miejscach co niestety nie pomogło, problem znów się pojawił.

Szukam zamienników oryginalnych lamp które pasują do mojego modelu, LCI xenon nieskrętny. Czy ktoś kupował coś takiego, zna model który pasuje? Nie kupię używanych lamp za 4000zł które znów mogą parować.

Znalazłem takie:

https://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,9569757,bmw+3+e90e91-+2005-2013+oswietlenie+depo+bmw+3+e90e91-+2008-2013+reflektor+prawy+d1sh8+xenon.html

Czy ktoś może miałz nimi doświadczenie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Wątpię że cokolwiek będzie z tej lampy, poza tym kolejne 2 tygodnie bez samochodu nie przedstawiają się zbyt dobrze. Nie mam auta na zamianę
Opublikowano
Miałeś kiedyś depo że twierdzisz ze szajs? Czy znajomy znajomego kolega kolegi wujek miał i byly szajsowate? Nie są może tak dobrze wykonane jak oryginał ale całościowo jest bardzo dobrze. Zakładałem już parę zamienników do e87 e90 f25 i byly naprawdę spoko w rozsądnych pieniądzach.
Opublikowano
Nie zaprzecze jeśli trafimy na wadliwy egzemplarz ale nie można też twierdzić ze wszystkie. Wiadomo jest to zamienni nie jest to jakość oryginału ale na pewno nie jest to totalny szajs biorąc pod uwagę cene depo oraz ori hella. Osobiście mam zamiennik depo halogen od ponad 2 lat i póki co nie mam żadnych zastrzeżeń ani problemu ze szczelnością być może trafiłem dobry egzemplarz
Opublikowano

Robie w branży i wiem ze depo to szajs.

Często te lampy nawet nie pasuja, bywaja problemy z ich ustawieniem, nie wspominając o uczuciu tandetnego plastiku po wzięciu ich do rąk.

Jeżeli taka jakość Ci odpowiada to powodzenia:cool2:

Opublikowano
Chyba zrobię jeszcze jedno podejście do uszczelniania w takim razie. Czy parowanie reflektora wpływa na jego pracę? Może się uszkodzić żarnik/przetwornica?
Opublikowano
Chyba zrobię jeszcze jedno podejście do uszczelniania w takim razie. Czy parowanie reflektora wpływa na jego pracę? Może się uszkodzić żarnik/przetwornica?

Tak. Przyjedz do nas z tą lampa, sprawdzimy jej szczelność..

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików