Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakie jest prawidlowe cisnienie dla opon 18 w wersji 320d Efficient Dynamics ? Na naklejce mam podane tylko cisnienie dla opon 16. Alufelgi mam z wersji luxury.

Dzieki za informacje , szukalem w necie ale na kazdym forum sa sprzeczne informacje.

Edytowane przez Kbsquad
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie jest prawidlowe cisnienie dla opon 18 w wersji 320d effective dynamics? Na naklejce mam podane tylko cisnienie dla opon 16. Alufelgi mam z wersji luxury.

Dzieki za informacje , szukalem w necie ale na kazdym forum sa sprzeczne informacje.

Efficient Dynamics jeśli już.

A dwa że to zależy od wersji silnikowej, od tego czy xdrive czy nie...

Więc.. więcej konkretów.

Opublikowano
Jakie jest prawidlowe cisnienie dla opon 18 w wersji 320d effective dynamics? Na naklejce mam podane tylko cisnienie dla opon 16. Alufelgi mam z wersji luxury.

Powinno być podobne jak w X-ie, czyli 2.4 przód, 2.6 tył dla normalnego obciążenia bez bagażu i pasażerów na tylnych siedzeniach ale być może napęd ma jakiś wpływ na wysokość ciśnienia .

p44ahXld_o.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kbsquad tak tylko informacyjnie. :wink:

Masz na naklejce ciśnienie tylko do 16" bo do tej akurat wersji (EfficientDynamics 163km) BMW miało jakiś taki koncept, żeby było pro eco. :wink:

Stąd ciśnienie na naklejce tylko i wyłącznie do 16" bo taki jest zalecany przez BMW rozmiar kół do tej wersji.

Efficient Dynamics jeśli już.

A dwa że to zależy od wersji silnikowej, od tego czy xdrive czy nie...

Więc.. więcej konkretów.

Luk_byd jak się już tak poprawiamy...

Co innego jest mieć po prostu program EfficientDynamics a co innego BMW w wersji EfficientDynamics.

Gwoli ścisłości. Kolega napisał, że ma "wersję EfficientDynamics" co jednoznacznie określa silnik i brak x-drive.

W tej wersji występował jedynie 320d 163km bez x-drive. :wink:

Eh.. po co tak złośliwie. :wink:

Do tego Twój późniejszy brak odpowiedzi dotyczącej ciśnienia. A przecież kolega podał Ci szczegóły. :wink:

Co do ciśnienia to jest rzeczywiście misz masz w necie.

Według mnie 2.4 z tyłu i z przodu bez obciążenia bęzdzie w porządku.

BMW F31 320d ED (N47T) - Mobil 1 ESP 5W-30 + AR9200

BMW F20 118d (B47) - MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W-30

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ja w X mam różnicę w ciśnieniu pomiędzy 18 na zimę i lato, pewnie dlatego że w zimie ciśnienie spada samo wraz z temperaturą