Skocz do zawartości

Bmw e46 2004 silnik m54b22 I m54b25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem.A mianowicie mam 2 BMW e46 jedna i druga jest po lifcie jedna ma silnik m54b25 192km kupiona na czesci ma walnieta uszczelke pod glowica druga używam osobiście silnik m54b22 170km co mam przełożyć z tego 192 do 170 km żeby mieć u siebie 192km mam całe auto do dyspozycji. Szukałem wszędzie Ale nic konkretnego się nie dowiedziałem.
Opublikowano
Nie opłaca mi się bo robiłem swój silnik cały od podstaw i bez sensu żebym inwestowal w silnik który pewnie bierze olej znając m54 A e46 2.5 192 km kupiłem niedawno i fajnie by było jak by się dało coś przełożyć żeby mieć u siebie te 192kmjak mam cały samochód.
Opublikowano
To tylko ci chip zostaje ale musisz to zrobic w dobrym warsztacie ja swojego sam robilem i moment poszedl o 12 a moc o 17 ale roznica jest tylko w gornym zakresie dol malo sie zmienil ale dakje rade 2.5. i 2.8 bynajmniej tym z ktorymi sie bralem na autostradzie i najwazniejsze predkosc max wzrosla mi az o 10 km .wiecej.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
O no to spoko gdzie robiłeś ten chip i ile placiles za taką przyjemność. Na terenie Dolnego Śląska jest jakiś zakład godny polecenia ?
Opublikowano

Jestem elektronikiem i sam u siebie w de robilem.Znajdz jakiegos tunera kolo ciebie, zadzwon i zapytaj czy wogole beda chcieli stroic .Nie kazdy umie r6 zrobic.Pamietaj ze bajki wszyscy opowiadaja najwazniejsze zebys byl na 1 hamowaniu fizycznie i zobaczyl na oczy ile auto ma przed a ile auto po strojeniu bo jest duzo oszustow i podkladaja inne wykresy i mowia ze poszlo niewiadomo ile do gory i najwazniejsze zaden gotowiec tylko indywidualne stojenie .

Czesto mowia zeby zalac 98 ale jak cos to powiedz ze jedzisz tylko na 98 .Dobrze by bylo zalozyc nowy filtr wkladka KN jest dobra bo stozek to bys musial go odzielic od silnika zeby ciepla nie lapal i swiece .Oczywiscie pamietaj ze to nie bedzie szal ale zobaczysz roznice.W pl koszt razem z hamownia od 900 do 1600zl.Ja bym wolal zrobic tego 2.5 i pomotal.Nic nie ma za darmo pamietaj .

Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Dzięki wielkie za twoją odpowiedź. Ja podjąłem decyzję że sprzedaje dwa silniki i kupuje 3.0 :mrgreen: bardziej mi się to opłaci. Jeszce raz dzięki za podpowiedź.