Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Serdecznie

Miesiąc temu zatrzasnął mi się zamek w drzwiach kierowcy (Lewy Przód). Klamka zewnętrzna i wewnętrzna nie działały, drzwi nie chciały się otworzyć, były zablokowane. Otwierałem też kluczykiem ręcznie i nic. Przy otwieraniu i zamykaniu z pilota nie podnosiła się zawleczka/dzyndzel - czy jak to się zwie - w drzwiach. Przy pociągnięciu klamki podnosił się jedynie do góry. Po dwóch dniach normalnie otworzyłem drzwi jakimś cudem i trzy dni było ok i znów się zblokowały i po dwóch dniach odblokowały :)

Wówczas zdjąłem boczek i w zamek napsikałem WD40 i jeździłem tak przez trzy tygodnie - drzwi działały bez zarzutu. Wczoraj założyłem boczek i rano nie mogę otworzyć drzwi :) Ani ze środka ani z zewnątrz. Wsiadłem do auta od strony pasażera i zrobiłem 3 km i drzwi otworzyłem :) Nie wiem o co chodzi. Nie mam na to pomysłu. Może ktoś miał podobny problem?

Pozdrawiam serdecznie

Edytowane przez przemyslaw.binkowski
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień zamek po prostu, to Anglik? Jak tak to kupisz go za grosze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zamek w drzwiach kierowcy (PP)

Stąd pytanie o anglika, zamki we wszystkich e39 są takie same, tu masz numer: 51218235097, ten sam jest w e38.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Faktycznie, mój błąd, przepraszam. Zamówiłem już zamek-wkładkę od lewej strony z przodu od tego samego rocznika. Zastanawia mnie to czy to nie będzie czasem problem z centralnym zamkiem czy przewodami, ponieważ problem pojawia się po założeniu Boczka drzwi - albo to tylko taki zbieg okoliczności?

I na marginesie: Żeby wymienić zamek, trzeba zdjąć szybę i wyjąć klamkę zewnętrzną?

Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie maniaków BMW.

• 2 tygodnie później...