Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam podczas wymiany poduszek silnika ( jedna zerwana ) sprawdziłem wężyk który do nich wchodzi , dmuchnąłem w niego w stronę rozdzielacza podciśnienia i nic pociągnąłem i tez nic jakby był zatkany ,dobrałem sie do kolektora i go sciągnłem , po drodze był elektrozawór wiec to by wyjaśnialo brak przepływu , sprawdziłem na tym krótkim odcinku od zaworka do rozdzielacza i nic jakby był zapchany rozdzialacz , wziąłem strzykawkę i tak samo nic ani w jedną anie w drugą , jak dmucham w wężyki od turbo czy egr to bez problemu , posciągałem węzyki z rozdzielacza wszystkie wyjscia drożne poza tym gdzie wpiete poduszki czy to normalne ? przecież to tylko rurka z wyjsciami czy jestem w błędzie ?? czy ktoś sprawdzał kiedyś to u siebie ???
Opublikowano
Te przewody powinny być drożne. No chyba logiczne że jeśli ma sterować podciśnieniem to musi być drożne ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
tez tak myślałem ale nawet jak wkładałem w rozdzielacz podciśnienia kawałek drucika to we wszystkie wchodzi głęboko a w ten jeden od poduszek tylko kawałek , on jest ślepy, śrubokręt mały tam wciskałem na sile i nic ...stuka jak w plastik, może to opcja, albo źle dobrana cześć do wyposażenia ?