Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zainstalowałem sobie program B-tool do diagnostyki, sprawdziłem z ciekawości parametry DPF panowie czy to jest możliwe że tak mało jest popiołu? Przebieg auta ok 280 tyś, 318d 143KM

06ae38901155.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie jest możliwe dlatego albo ktoś wymienił dpf + reset albo bardziej prawdopodobne że ktoś zrobił tylko reset bez fizycznej wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy tym przebiegu ponad 50g i kres jego żywota, jeżeli jest od nowości dziewiczy.
Opublikowano
Jakoś rok temu wyswietlil mi się Na komputerze komunikat o zapchanym DPFie, oddałem do warsztatu tan mi wypalili i od tamtej pory żadnego komunikatu nie mam, dodam ze jak się wtedy komunikat wyswietlil to auto nie wpadalo w tryb awaryjny i nic się nie działo.. wszystko było ok, można jakoś sprawdzić czy ktoś resetowal DPF?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wychodzi na to że reset zrobił ten warsztat do którego oddałeś samochód rok temu i komunikat który w tedy się pojawił związany był z magicznym przebiegiem 250 kkm który jest ustawiony fabrycznie przez BMW.