Skocz do zawartości

E46 N42B20 Nie chce odpalić, przepustnica stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim E46 z silnikiem N42B20 stało się takie coś. Wczoraj normalnie przyjechałem do domu i zgasiłem silnik, dzisiaj wieczorem chcę odpalić i po przekręceniu stacyjki słychać stukanie z przepustnicy, dodatkowa pompka wody która jest obok przepustnicy słychać że mocno pompuje i wewnątrz kabiny na chwilkę załącza się co 2/3 sekundy przekaźnik pompy paliwa. Sprawdziłem wszystkie wtyczki od komputera silnika ale wszystko jest dobrze. Napięcie na aku ponad 12V i kręci rozrusznikiem bez problemu.

Jak odpalę to na chwilkę zaskoczy ale zaraz zgaśnie.

Pomóżcie bo kompletnie nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny, wszystkie pomysły już mi się skończyły.

83ba45602a45.jpg
Opublikowano

Wymontowałem pompę i sprawdziłem bezpośrednio na aku i działa.

Jak przekręciłem stacyjkę bez podpiętej pompy przepustnica i przekaźnik pompy cały czas tak samo się zachowywały.

Po odpięciu przepustnicy nic się nie zmieniło a do tego zauważyłem że w ten sam rytm mrugają żółta kontrolka hamulca ręcznego oraz żółta

83ba45602a45.jpg
  • 3 tygodnie później...