Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Przeglądając długoterminowe prognozy pogody widać, że powoli można myśleć o zimówkach.

Muszę kupić opony do E87 118d z 2008 roku (205/55/16). Budżet ustaliłem na max 1000 zł za komplet. Co polecacie w tej cenie?

Myślałem o takich oponach:

Hankook Winter i*cept RS2 W452

Falken Eurowinter HS01

Kleber Krisalp HP3

a może nie warto przepłacać i wybrać np BARUM POLARIS 5.

Barumy (które już ktoś mi tutaj sugerował) można kupić już za ok 800zł za komplet, pozostałe wymienione przeze mnie widziałem w cenach ok 950 zł za komplet. Mowa oczywiście o oponach nowych.

Dzięki za wszystkie uwagi i propozycje!

Opublikowano

Barum to dziadowskie opony.

Bierz kleber hp 3 XL

Ja wprawdzie kupiłem sobie bridgestone winter driveguard RFT w tej cenie ale to było 7 tygodni temu.

MADE IN PRL
Opublikowano

Bierz kleber hp 3 XL

Ja wprawdzie kupiłem sobie bridgestone winter driveguard RFT w tej cenie ale to było 7 tygodni temu.

Dzięki za info!

Opublikowano

Bierz kleber hp 3 XL

Zdecydowanie Barum odpada, brat kiedyś kupił auto z tymi oponami - tragedia... więc tak jak kolega napisał KumatyWujek - Kleber w porządku ale ja też z własnego doświadczenia polece Hankooki, pozdrawiam