Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od miesiąca użytkuję F11 z 2011 roku i ostatnio chciałem wymienić oryginalne żarówki W5W na ledowe i zauważyłem, że lampki w drzwiach tylnych nie świecą. Co dziwne w przednich działają tylko w tylnych nie świecą. Nie zwróciłem uwagi ale prawdopodobnie nie działały w momencie zakupu. Po sprawdzeniu bezpieczników od oświetlenia wg rozpiski, stwierdzam, że wszystkie są ok. Lampki wymieniłem wszystkie na ledowe - problem z tymi tylnymi w drzwiach pozostał. Gdzie dalej szukać przyczyny, czy ktoś miał podobny problem? A może jest to jakaś funkcja, która została wyłączona? Dzięki za podpowiedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz zwykle oświetlenie a nie ambient to lampki z tylu nie są podłączone. Brakuje instalacji....
Opublikowano

Ambient jest w tym aucie i działa, lampki wyciągałem - kable do nich idą, tylko nie świecą.

Informacja: lampki tylne świecą tylko po włączeniu zapłonu wraz z oświetleniem ambient, dziwne w E39 świeciły za każdym otwarciem tylnych drzwi.