Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam tak jak w tytule BMW E60 3l 525d lift i od pewnego czasu mam problem. Otóż przy przyśpieszaniu albo szarpie albo wrzuca bieg na bardzo wysoki i wchodzi na bardzo wysokie obroty. Wspomnę że skrzynia po remoncie 3 miesiące temu i dzieje się to jak ma temperaturę pracy. Czy spotkał się ktoś z takim problemem ? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję.

Opublikowano
Obroty nie falują przy jeździe że stałą prędkością a w skrzyni był wymieniony sterownik, rozdzielacz, uszczelnienie na koszach i rzekomo regenerowany konwerter.
Opublikowano
Z tymi regenerowanymi sprzęgłami to tak różnie jest, mi osobiście tego odradzali ale skusiłem się i żałowałem, bo po 5 tys na rozgrzanym silniku pojawiły się szarpania i efekt tarki. Objawy szczególnie odczuwalne były przy depnięciu na 3 i 4 biegu z niskich obrotów. Założyłem nowy i od 2 lat wszystko chodzi dobrze. Sterownik chyba bym wykluczył bo to byś miał szarpnięcia przy zrzucaniu wyższego biegu na niższy, lub twardą zmianę biegów. Ale to tyle z moich doświadczeń z automatem, może niech się jeszcze ktoś wypowie co ogarnia temat. Pozdrawiam
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.