Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry Panowie,

Piszę ponieważ może któryś z Was miał już taki problem jak ja.

Jeżdżę już swoją E70 35d 2012 (USA) prawie pół roku i bardzo sobie ją cenię.

Jednak wczoraj - podczas sporego deszczu - nagle wyskoczył błąd 4x4 + Hamulce,

następnie błąd skrzyni biegów, a później już się posypało :

błąd biernego systemu bezpieczeństwa, pompy paliwa, awaria tempomatu, awaria hamulca postojowego...

Jednym słowem choinka + podskakujący obrotomierz i wyłączający się ekranik po środku zegarów.

Masakra, jednak samochód po zatrzymaniu, po którejś próbie w końcu odpala i jedzie w trybie awaryjnym.

W taki oto sposób zawiozłem go do fachowców z OIL EXPERT w Dawidach Bankowych (tam serwisuję z Waszego polecenia) gdzie samochód zostaje w oczekiwaniu na diagnozę.

Martwi mnie jednak to co stało się nagle z moim samochodem i może któryś z Was jest w stanie naświetlić mi chociaż trochę

co mogło się wydarzyć.

Wiązka? ECU? Moduły? Czy może coś zupełnie innego... ?

Trochę mnie to wszystko przeraziło.

PDF ze skanem błędów:

https://drive.google.com/open?id=1YosBkToVjGufVPrOKYOQuhNE6bb8BuBz

Z góry dziękuję za pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpowiedź jest oczywista, która wynika z tego PDF . Tylko jest jeden niuans - jeśli tu dostaniesz odpowiedź, to będzie to wyglądać jak zarabianie pieniędzy dla fachowców z OIL EXPERT )

Ponieważ właściciele tu szukają odpowiedzi i natychmiast potem dzwonią do warsztatu i opowiadają , co im tu na forach mówią. Więc take it easy ,

jeśli oddał samochód, to powinien dostać sprawny samochód od nich i nie musisz martwić co i jak. Ich sprawa - naprawić jakościowo, twoja sprawa - zapłacić za to kase ,

formula jest prosta .

Opublikowano
Odpowiedź jest oczywista, która wynika z tego PDF . Tylko jest jeden niuans - jeśli tu dostaniesz odpowiedź, to będzie to wyglądać jak zarabianie pieniędzy dla fachowców z OIL EXPERT )

Ponieważ właściciele tu szukają odpowiedzi i natychmiast potem dzwonią do warsztatu i opowiadają , co im tu na forach mówią. Więc take it easy ,

jeśli oddał samochód, to powinien dostać sprawny samochód od nich i nie musisz martwić co i jak. Ich sprawa - naprawić jakościowo, twoja sprawa - zapłacić za to kase ,

formula jest prosta .

Rozumiem, że znasz odpowiedź na moje pytanie i wiesz co jest przyczyną awarii?

Dlaczego nie chcesz się z tym podzielić? Oczywiście warsztat zarobi to co powinien zarobić - tak ma byc i fachowcy są od tego żeby swoim doświadczeniem i profesjonalizmem naprawic auto.

Nie zamierzam dzwonić do warsztatu i mówić co mi na forum napisali, bo gdybym sugerował się forum - to zostawiłbym auto pod domem i czekał na odpowiedzi.

Chodzi o to, że z awarią elektroniki nie miałem jeszcze do czynienia i zwyczajnie jestem zaniepokojony. Diagnozy postawione tu na forum pomogłyby mi uspokoić nerwy.

Wydaje mi się, że forum jest od tego żeby sobie wzajemnie pomagać, a warsztat od tego żeby naprawić.

Nie zamierzam podważać autorytetu mechanika któremu ufam, czyimś wpisem na forum, ale wiedząc, że samochód będzie jeszcze stał kilka dni bez diagnozy - na pewno byłoby mi łatwiej gdybym wiedział CO MOGŁO SIĘ WYDARZYĆ.

Pozdrawiam.

PS. Temsky740 - jeżeli Ty poradzisz sobie z tym tematem szybciej i wiesz o co chodzi, to bardzo chętnie skorzystam z Twoich usług.