Skocz do zawartości

żarówki d2s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Właśnie wymieniam żarniki w światłach mijania i znów płaczę nad koniecznością zakupu xenonu. mam pytanie -z czego wynikają różnice w cenach zarówek? Jakie polecacie?

Opublikowano
w marketingu.
Opublikowano

Nie do końca.

Faktycznie uważam że 250 zł za jeden palnik (jak w przypadku Osram mega-turbo-super-hiper) to przesada, chociaż w testach rzeczywiście osiągają wysokie noty. Jednak są alternatywy niewiele ustępujące jakością a sporo tańsze. Akurat jestem na etapie zakupu żarników i analizie wybrałem GE Xensation 35W za 75 zł/szt.

W tym samym teście były również chińskie palniki w cenach ok 40-50 zł które nie dość że wypadły bardzo marnie to jeszcze nie spełniły nawet norm.

Jak zawsze, warto mieć otwartą głowę i trochę poszperać :)

Opublikowano
  • Autor
No ale Osram można już kupić za 115 zł. Jak rozumiem, jedyna róznica to trwałość (jasność?). Używaliście już palników tańszych niż 150 zł?
Opublikowano
Używam już w drugiej beemce palników firmy Bosma.Bez zastrzeżeń.PS.Czy te za 115zl na pewno oryginał?
Opublikowano
Czy te za 115zl na pewno oryginał?

Ano właśnie. To tak jak z olejami. WIdziałem kiedyś porównanie palnika oryginalnego i podróbki, chyba Philipsa. Faktycznie, jak się przyglądnąć bliżej to już gołym okiem było widać różnice (krój czcionek na napisach, jakoś wykończenia elementów plastikowych itd)

Ja 4-ty rok jeżdżę Superbem i używam palników no-name kupionych za ok 50 zł/szt. Póki co bez żadnych problemów. Może jakbym porównał do jakiś high-endowych to pewnie zauważyłbym różnicę, ale sprawdzają się i jestem zadowolony :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kiedyś w E39 po wypaleniu się oryginalnego Osram założyłem żarniki firmy XenoTec i znakomicie dawały radę.
Opublikowano
  • Autor
Czy te za 115zl na pewno oryginał?

tu mnie zagiąłeś. nie wiem. dziękuję za opinie, poszukam tych firm, o których pisaliście i wypróbuję. Mam awersję do kupowania czegoś, co nie jest warte swojej ceny....

Opublikowano
Ja zastanawiałem się nad GE i Bosma.Ostateczny wybór padł na Bosmę.Siora założyła Osram ponieważ szwagrowi się nie da przetłumaczyć,a tak naprawdę różnicy nie ma.Nie licząc ceny oczywiście :)