Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taka zagwozdke co jakis czas sprawdzam parametry i zastanawiaja mnie dziwne wartosci.

Na wtryskach z 2 tygodnie temu sprawdzalem mialem

1. - -0.79

2. - +0.36

3. - -0.43

4. - +0.87

Podczas jazdy wszystkie wchodza blizej '0' czasami skacza

Wczoraj na 4. mialem wartosc podczas postaoju +2.12 i na 2 tez wzroslo do ponad -1.

wiem ze norma to +\-3 ale dziwne ze kazde sprawdzenie daje inne wartosci mi wtryskow.

Dodam ze kazdy pomiar daje inne wartosci czasami czasami sa kazde bliskie 0 ale najczesciej 4 cylinder pokazuje powyzej 1 - 2.

Tak samo kiedys slyszalem ze suma powinna zawsze wynosic 0 u mnie wynosi 0.01 moze blad programu.

Czy cos sprawdzac lub robic bo ciagle sie waham czy wtrysk leje czy sie przycina lub moze tak ma byc i martwic sie powinnienem jak stale.pokazuje powyzej + 2-3 mg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może być tak że na tym jednym końcówka jest przybrudzona i chwilami się zacina, norma to +-1mg/stroke, ponad 3 to już trzeba się martwić
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak samo kiedys slyszalem ze suma powinna zawsze wynosic 0 u mnie wynosi 0.01 moze blad programu.

Tym się nie masz co przejmować.

Masz jakieś błędy?

Wtryski sprawdza się na ciepłym (>70 st.) i biegu jałowym.

3A0jS9b.png
Opublikowano

Tak temp. Jest w okolicsch 90stopni na jalowym biegu sprawdzane.

Bledy mam 4 swiece zarowe plus teraz cos z ibs'em

Jeden blad z pompa elektryczna od ogrzewania na postoju tego REST.

Takto nic wiecej.

Dzis sprawdzane po przejazdzce godzinnej i fajnie w granicach 0.1 do 0.4 wszystkie.

Ok czyli moze byc przybrudzony i przycina a reszta koryguje.