Skocz do zawartości

Chłodnica wody do 320d Nissens,NRF,Denso,Behr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam kolejny temat bo nie wiem juz co mam robić :(

Tak czy owak musze kupić chłodnicę wody.Obecnie mam Denso kupiona 4lata temu za 500zł.Autem robię rocznie 12-15tys km

Sprawa ma się tak,że wymieniając 4 lata temu chłodnice miałem pierwszą Nissens którą dużo osób poleca tylko był problem ze spasowaniem i na innym forum też ktoś pisał o nissens,ze był problem ze spasowaniem.Nie szło zgrać obudowy wentylatora/zaluzji z chłodnicą+chłodnica z mocowaniami przy podłużnicach.Trzeba by rzeźbić.Kolejna była zamówiona Behr ten sam problem nie pasowała za nic i w zasadzie została mi jeszcze Denso i ta spasowała od strzała.. o ile mógłbym mieć wątpliwości co do wykonania pierwszej chłodnicy nissens którą dostałem,może odlew zły itp ale przyszła inna behr i to samo..

W zasadzie jest tak NRF w granicach 300zł,Nissens około 300zł,Behr i denso 450 ponad

W zasadzie kupiłbym chłodnicę nissens.. bo mam chłodnicę klimy+intercooler nissens i jest malina ale jeśli 4 lata temu nei pasowało mocowanie to raczej nagle nie zacznie pasować :x a nie ukrywam,że różnica 150zł jest teraz dla mnie ważna.Ale kupić nie spasuje,odsyłać..

Opublikowano
Ja dla odmiany kiedyś do 1.9 benzyny wziąłem Valeo, jakość wykonania była super i prawie wszystko pasowało, poza minimalny zeszlifowaniem nożykiem jakiegoś tam plastiku z zatrzaskami, co przychodzi na chłodnicę. Wszystko do końca śmigało bez problemu. Cena wyższa od Nissens bo dawałem 350 zł. Ja tam czytałem że ludzie kupują Nissensa teraz i wszystko igła pasuje:)
Opublikowano
Tego ci nie powiem, bo nigdy nie miałem problemu z układem chłodzenia w dieslu, ale w najsłynniejszym sklepie na forum, chłopacy ciągle nissensa polecają, bo to Duńska firma, która produkuje tylko takie elementy a nie wszystkie części do samochodów. Zresztą co to za problem jak coś nie będzie idealnie pasować?? Chcesz idealnie, to kup ori. W węże i zbiorniczek będzie pasować 100 procent. Zresztą to są elementy, których przesunięcie o 1mm o niczym nie decyduje.
Opublikowano
Ja wymiwnialem na Nissens i pasowało wszystko nic nie trzeba było szlifować czy przerabiać, już prawie rok śmiga i problemów nie ma zadnych

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że w tym niewłaściwym spasowaniu swoje raciczki maczała pewna sarna :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.