Skocz do zawartości

Blad 4755 BMW 320 2011. Auto traci moc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. BMW 320 2011r 163KM. Potrzebuje pomocy. Mam taki oto błąd. Auto traci chwilami moc. 004755 Fault Explanation: Boost pressure plate, position control. Czy ktoś miał podobny problem i potrafi mi pomóc.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nastawnik turbiny do sprawdzenia/wymiany
Opublikowano
  • Autor
Dziękuję za szybką odpowiedź. Jestem w trasie i zależało mi na tym. Mam jeszcze jedno pytanie czy mogę z tym trochę pojeździć? Jakies 600 km do Polski. Dodam że od ok 200 km, po wykasowaniu błędu jest dobrze.
  • 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor
Witam. Odświeżam post bo błąd powrócił. Poprzednio wyczyściłem wtyczkę i było dobrze. Teraz wymieniłem nastawnik na regerowany i błąd po przejechaniu kilkunastu kilometrów powraca, wyczyściłem styki ruszyłem kable i od tego czasu błąd wyskakuje nawet na postoju z wyłączonym silnikiem. Czy to wina kabli? Co mogę dalej zrobic. Proszę o pomoc. Wklejam zdjecie błędu z inpa https://www.imageshack.us/my/images[https://www.imageshack.us/my/images/img]
  • 1 rok później...
Opublikowano
Czy problem z błędem został rozwiązany?
Opublikowano
  • Autor
Tak, zacinała się zmienną geometria w turbinie.
Opublikowano
Wymiana lub regeneracja całej turbiny czy wystarczyło spsikać jakimś penetrantem w tamte okolice ?
Opublikowano
  • Autor
Czyszczenie nie pomogło. Zmieniłem na regenerowana w profiturbo, po okolo 40 tys. Nic się nie dzieje.