Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jest to mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość :)

Panowie i Panie moje pytanie brzmi - Co jest potrzebne do wymiany Foteli zwykłych na elektryczne (podgrzewane,fajnie jak by były tez regulowane automatycznie) Zaznaczam iż w moim aucie nie ma opcji podgrzewania.Co w takim razie trzeba zakupić oczywiście poza fotelami :) proszę o szczegółową listę mile widziane będą przykładowe linki do aukcji z wyżej wymienionymi elementami w celu podglądu jak to wygląda.

Proszę tez powiedzieć mi czy taką wymianę da się przeprowadzić samemu w warunkach domowych czy trzeba będzie chodzić po mechanikach (ręce mam na swoim miejscu) jak wygląda sprawa z kodowaniem ? czy fotele są plug and play i ostatnia sprawa czy do bmw F31 z 2013r będą pasowały fotele tez z innych serii np z 2 (F22)?.

Rozumiem ze fotele w f30,f31,f34 na przodzie są takie same ? a co z kanapą tylną ?

Chętnie tez rozpatrzę propozycję zakupu foteli od was - czekam na propozycję.

dziękuje za pomoc

3majcie się :*

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Podłącze się pod temat.

Chciałbym również wymienić starowanie na elektryczne bez wymieniania foteli (bo mam skórę + podgrzewanie więc po co)

Czy właśnie można wymienić samo sterowanie?

co trzeba kupić i jak to zrobić?

A może ktoś by się podjął się takiej wymiany?

BMW X1 E84 2013

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam Oprócz samych foteli oraz panelu przedniego z guzikami do podgrzewania foteli Potrzebny będzie jeszcze moduł SM w który steruje pamięcią oraz podgrzewaniem foteli. Oczywiście nie obejdzie się również bez kodowania trzeba zakodować w samochodzie ten moduł aby funkcję działały prawidłowo
  • 5 lat później...
Opublikowano

Udalo sie w koncu komus , przelozyc i zakodowac fotele elektryczne,w sieci naprawde malo jest na ten temat co i jak zrobic. 

Mysle ze pomimoze temat stary ale nie do konca wyjasniony , warto by go do konca pociagnac , bo jest caly czas aktualny.