Skocz do zawartości

E60 - przy wyższych obrotach resetuje się iDrive + run flat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

na waszym forum w ostatnim czasie byłem sporo razy jako "gość", szukałem sposobu aby rozwiązać mój problem, przeczytałem setki postów, lecz nie odnalazłem nic, co by mi pomogło rozwiązać ten przeklęty błąd. Pozwolę Sobie dodać, że jeśli chodzi o moduł "mulf", (który jak wyczytałem) znalazłem u Siebie w bagażniku po lewej stronie za wykładziną, odpiąłem, wypiąłem z niego wszystkie kostki oraz kostkę, która świeci na czerwono :shock: .

Opis problemu

Chodzi głównie o to, że odpalam auto to jest wszystko okej, jade też jest wszystko okej, natomiast jak przyśpiesze, lub po prostu po woli dotrę do wysokich obrotów (powyżej 2.5, coś takiego), to wtedy iDrive się resetuje, przestaje grać muzyka i ogólnie wszystko się pieprzy. :mad2:

Dodam jeszcze, że co jakiś czas po krótkiej jezdzie na liczniku zapala mi sie choinka, (DSC, ABS, KIEROWNICA (( To coś od wspomagania ))).

I jeżeli to możliwe, to również zapytam, dlaczego świeci mi ciśnienie w oponach a na ekranie pokazuje mi informacje Run Flat (...) (na czerwono), dodam, że nie mam czujników w kolach i chciałbym zapytać, czy to może być tego problem ale korzystając z okazji zapytam, bo nie mam pojęcia).

Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedz :cool2:

Opublikowano
Sprawdz ładowanie w ukrytym menu podczas jazdy,jak to zrobic poszukaj na forum,być może siada alternator lub regulator ,dlatego wszystko szaleje,co do błędu run flat sprawdz cisnienie w kołach i zresetuj w idrive.
Opublikowano
Sprawdz ładowanie w ukrytym menu podczas jazdy,jak to zrobic poszukaj na forum,być może siada alternator lub regulator ,dlatego wszystko szaleje,co do błędu run flat sprawdz cisnienie w kołach i zresetuj w idrive.

Na postoju 14.5v.

Przy dodaniu gazu i rozlączeniu iDrive wywaliło nawet 16v czy to są poprawne wartości?

Porada z RunFlatem pomogła znikło, może się już nie pojawi :)