Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś jechałem i na 3 biegu wcisnąłem gaz 2-3 razy i auto przyduszało nie chciało iść, później wszystko wróciło do normy jest ok. Oczywiście od razu podpiąłem po powrocie do inpy i ukazał mi się taki błąd:

vqr9bhvg5gyy.jpg

6kt2e1ph75hn.jpg

dodam, że ost. wymieniałem termostat główny bo temp. była 85 ,a teraz jest ok 90-92 trzyma elegancko. Może ktoś zinterpretować?

edit. czytam w necie, że może być to czujnik cisnienia doładowania?

Opublikowano

Inpa mówi, że to czujnik ciśnienia doładowania.

Jak dla mnie - spójrz na live data z tego czujnika, wtedy będzie wiadomo bardziej ;)

Opublikowano
Inpa mówi, że to czujnik ciśnienia doładowania.

Jak dla mnie - spójrz na live data z tego czujnika, wtedy będzie wiadomo bardziej ;)

szczerze nigdy nie spradzałem na inpie map sensora, pokaze mi tam wartosci zadane ktore powinny byc i jakie sa tak ? bo akutalnie auto pracuje jak trzeba, ma moc nic sie nie dzieje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyjrzyj się wiązce i wtyczce czujnika ciśnienia doładowania (słabe konektory), ponieważ opis błędu oraz objawy pasują, czyli raz działa a raz nie, oczywiście wyjmij go również i wyczyść, jest od strony grodzi.

Tak, widać wartość zadaną i rzeczywistą.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przyjrzyj się wiązce i wtyczce czujnika ciśnienia doładowania (słabe konektory), ponieważ opis błędu oraz objawy pasują, czyli raz działa a raz nie, oczywiście wyjmij go również i wyczyść, jest od strony grodzi.

niestety wyciągnąłem swój, chciałem wymiłem oring i przy montazu pękł ten łeb.. czekam za używką ori :) wiązka hmm wygląda niby ok..

Opublikowano

ps. kupiłem ogl po konsultacji ze "specem" bmw, który sprzedaje części map sensor od x5 218 km, ale na tym w ogole auto nie chce jechać.. fakt były inne nr, ale uwierzyłem temu amatorowi, ze powinno śmigać w m57

Opublikowano
zmieniłem na ori używke o poprawnych nr i wszystko wróciło do normy, widocznie stary sensor już dawał o sobie znać, albo był po prostu zabrudzony. pozdrawiam i dzieki