Skocz do zawartości

E39 2003.r m57 3.0d - przeładowanie lub problem z przepływką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z m57 3.0d zrobiony wydech peełen przelot już dawno i program .

Od jakiegoś czasu silnik zaczął dziwnie chodzić chodzi o dźwięk , w dodatku na 1-2 i wolnych obrotach zaczyna żabkować , stracił moc delikatnie . dzisiaj zrobiłem małe live data i wygląda na to że przepływka jak by nie działała . Czy mógł by ktoś pomóc mi podpowiedzieć co mogę jeszcze sprawdzić

EGR off na wszelkie sposoby(programowo,zaślepione podciśnienie , zaślepiony wylot z kolektora) , dolot czysty , malutka nieszczelność IC na łączeniu plastikowym , kolektor czysty , odma komplet po 20 tysiącach , nowy olej 0w40 , nowe podciśnienia , wyczyszczone filterki elektrozaworów podmieniałem elektrozawory i jest tak samo lub gorzej ( na używanym i nowym zamienniku ) . zamieszczam wideo

1. przyspieszenie od 0

2.parametry na ciepłym po odpaleniu

3.przeładowanie ?

Opublikowano

Masz ciągłe lekkie przeładowanie, ale to wygląda raczej na celowe ustawienie, a nie jakiś problem. Z resztą nie jest tak duże, żeby miało powodować problemy.

Bardziej mnie zastanawia dlaczego Soll-Air mass czyli żądana ilość powietrza jest ciągle na zero.... ona powinna się zmieniać podczas pracy silnika, przyspieszenia itd.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem ile razy można powtarzać..tego nie robi się głaskając gaz, tyko ma być w podłodze, 4 bieg, 1800 rpm i do dechy bez odpuszczania do 4000, taki film można analizować.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeładowania brak.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mierzy ok, nie wiem dlaczego nie ma zadanego, może przez pozbycie się egr ze sterownika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL