Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie znalazłem takiego tematu, więc zakładam nowy. Szukam pomysłu na moje przedliftowe xenony. Zamienniki kloszy przedliftowych nie wchodzą w grę - tylko Depo robi z dymionym kierunkowskazem, a ilość tekstu na kloszu razi mnie w oczy.

Pytanie - czy zaczepy w kloszach poliftowych są takie same oraz czy sam klosz pasuje do obudowy przedliftowych?

Do tych "pustych" kloszy poliftowych chcę dorobić "środek" metodą druku 3D wg mojego projektu.

Z góry dzięki :)

Opublikowano

Nie jestem pewien w 100% ale wydaje mi się jakbym kiedyś widział właśnie lampę z założonym z kloszem z lampy przedliftowej do polifta (czy na odwrót, nie pamiętam). Możesz też poszukać kloszy na wzorze kierunkowskazu polifta do przedlifta ale są dosyć rzadkie:

bmw-e39-klosze-lampy-ringi-led-czarne-nowe-za-2szt-2273795087.jpg

(tu są za 300zł ale nie z polski) https://proparts.bg/product/2256/bmw-e39-headlight-lenses-facelift-design-95-00.en.html

widziałem też takie same ale bez ringów na allegro używane gdzieś.

Zwróć uwagę, że w przedlifice kierunkowskaz jest razem z kloszem, a w polifcie jest razem z lampą.

ps. chciałbym zobaczyć efekt końcowy tego druku :D

///TDS Power
Opublikowano
Firma TYC robi do przedlifta klosze i nie masz nadrukowanej na nich książki i moim zdanie wyglądają jak oryginały. Jak ze szczelnością tego nie wiem, ale będą jak nowki a używane 20 letnie nigdy nie będą idealne
Opublikowano
Wdziałem właśnie takie klosze i jest to jedna z opcji. A co do kloszy TYC to masz rację, natomiast szkoda, że robią tylko z pomarańczowym albo białym kierunkiem :?