Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z otwieraniem drzwi w BMW X6 E71 35d

mianowicie dziś przy próbie otwarcia auta z pilota okazało się ze nie otwarły się drzwi kierowcy :( właściwie to otwarł centralny poza drzwiami kierowcy i jakby się zaciął, nie szło ani zamykać ani otwierać, podjąłem próbę otwarcia drzwi kluczykiem przez zamek i niestety nie szło ich otworzyć , tak samo ciągnięcie wewnętrznej klamki nie skutkowało, dopiero jednoczesne kręcenie kluczykiem i ciągnięcie klamki wewnątrz odryglowało drzwi :shock: posprawdzałem bezpieczniki i wszystkie są ok, potem nagle wróciła moc w kluczyk i można było zamykać i otwierać drzwi, z tym że drzwi kierowcy tylko otwiera , jak zamkne je z kluczyka to otwiera wszystkie pilotem, ale już z pilota nie zamyka wszystkich drzwi bo kierowcy są otwarte. '

w czym może być problem ? zamek do wymiany bo tu chyba nie ma siłowników centralnego ? z góry dziękuje za pomoc :cry:

Opublikowano

Witam,

na 90% zamek do wymiany

miałem podobny problem najpierw drzwi pasażera czasami od środka nie dało się otworzyć klamką (centralny "przytrzymywał") - smarowanie na gwarancji pomagało na 3 miesiące (byłem 3 razy -,-) - po gwarancji już nie chcieli smarować tylko wymiana (w końcu pomogło), po gwarancji (2014 rok czyli samochód 5-cio letni o ile dobrze pamiętam) na parkingu pod sklepem padły drzwi kierowcy reszta się otwierała - zdziwienie ludzi jak wsiadasz do BMW X6 od strony pasażera bezcenne :lol: - również wymiana. Dało się otworzyć z środka przy otwartym centralnym ciągnąc za klamkę i podnosząc "dzyngiel" w drzwiach (3 dni jeżdżenia otwartym samochodem na szczęści na wsi mieszkam).

Opublikowano
U mnie udało sie usunąć usterkę.... a wystarczyło wymienić bezpieczniki od centralnego , wydawały sie niby OK, ale jednak musiało być cos z nimi nie tak, po wymianie odzyskałem kontrole nad autem :lol: