Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, na dniach sprzedaje swoje E81 i rozglądam się za 120d 184km bądź 125d. Pytanie moje dotyczy opinii o tych silnikach, najlepiej samych użytkowników, bo jedni mówią że są poprawione niż te w E8x, a jedni że nadal to samo dziadostwo. Jak to z tym w końcu jest, jak z rozrządem, jak z pompa wysokiego ciśnienia ? Z góry dzięki.

Pozdrawia i życzę miłej niedzieli. :cool2:

PS. co prawda mam ten silnik w 520d f11 i przy przebiegu 235k jest wszystko w porządku, o dziwko nawet rozrządu nie słychać, aczkolwiek słyszałem, że do 1er są montowane gorsze podzespoły niż do 5er ?

Edytowane przez netrix
Opublikowano
Jeśli chodzi o rok 2011-2013 to podobno problemy z rozrządem są takie same jak w przypadku e8x od 2013 już niby jest rozrząd poprawiony, ja u siebie 20d z września 2013 mam powyżej 160kkm zrobiłem nią jakieś ok 60kkm od zakupu i problemów na razie nie ma rozrządu nie słychać również a jestem na to uczulony po tym co było w seriach e8x. Wszystkie filtry i oleje wymieniam co 10-13kkm (nie wiem jak poprzedni właściciel), mam również u siebie zrobiona mapę na 224 km i 437 nm przejechałem już ponad 20kkm po tym zabiegu i również jest wszystko jak na razie ok. Za rozrząd pewnie będę się brać w niedalekiej przyszłości zobaczyć co się dzieje i w razie czego wymienić. Ogólnie na Twoim miejscu szukałbym 125d ze względu na te 220km które można jeszcze podnieść sama mapa, chociaż jak ja szukałem swojej 2 lata temu to ciężko było znaleźć sensowna 120d nie mówiąc już o 125d... Mój znajomy ma f10 520d z 2011 roku i rozrząd robił bo było słychać...
Opublikowano
No ja szukając 2 lata temu to 125d lepiej wyposażone to 100k :wink: i za moja 120D dałem więcej jak ta co znalazłeś,ale w sumie racja już 7 lat moje ma 5 a jak kupowałem było 3 letnie, leci czas nieubłaganie a za rogiem czeka nowa jedynka...
Opublikowano
No ja szukając 2 lata temu to 125d lepiej wyposażone to 100k :wink: i za moja 120D dałem więcej jak ta co znalazłeś,ale w sumie racja już 7 lat moje ma 5 a jak kupowałem było 3 letnie, leci czas nieubłaganie a za rogiem czeka nowa jedynka...

No właśnie, nie ma co cen porównywać do cen sprzed 2 lat :D