Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór,

Model e91 2006 rok, na wyposażeniu mam ksenon chciałbym zakodować funkcję biksenonu. Po włączeniu świateł drogowych zapalają się żarówki, przesłona dalej odcina ksenon na zadanej wysokości. Znalazłem informację w sieci że każdy ksenon można odblokować na biksenon (przynajmniej w preLCI). Mam rację czy zły trop?

Polecacie kogoś małopolska lub świętokrzyskie?

Pozdro

Opublikowano
mi się wydaje że w E90 nie ma czegoś takiego jak sam xenon bez "bi". Rozumiem że wiesz że manetka działa na dwa sposoby i robiąc krótki mrugnięcie długimi używane są tylko żarówki H7 a dopiero ustawiając manetkę na stałe w pozycji długich, podnosi się przesłona od xenonu.
Opublikowano

Witam kolegę. W E90 jest tylko bixenon. Wydaje mi się że chodzi Ci aby przy mrugnięciu długimi nie działały Ci h7 tylko przesłony? Jeśli tak da się to zakodować. Ja mam tak że jak mrugam komuś to tylko przesłoną (tak jak ma polift), h7 mam jakby wyłączone.

Sprawdź czy przesłona otwiera się jak włączysz długie na stałe( powinna się otworzyć przesłona+h7).