Skocz do zawartości

Brak odpowietrzenia przy tankowaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim.

Jestem nowy na tym forum i to mój pierwszy post natomiast już długo przeglądam wasze posty. Zdecydowałem się na posta ponieważ tematy które odnajduje są ultra stare i nie zawsze precyzyjne i nie rozwiązują mojego problemu.

A więc mój problem polega na tym, że w moim e61 530xd z silnikiem m57d30 w czasie tankowania cały czas odbija pistolet i muszę lać diesla bardzo powoli. W jednym z tematów, ktoś (w 2007 roku!) opisywał, że może być to przyczyna niedrożnego odpowietrznika, który znajduje się pod maską, niestety ja go nie potrafię znaleźć. Możliwe, że problem dotyczy tylko benzyniaków.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo tak długie tankowanie mnie zabija ;)

P.S Szukałem i nie znalazłem

Opublikowano

Na każdej stacji ?

Próbowałeś pistolet trzymać wyżej ? Oprzeć tak by trzymał się sam ?

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Zahaczyłem na pierwszym ząbku i się nalało paliwo :shock:

Czort sam jeden wie co było przyczyną. Już działa. Jak znów się zepsuje dam znać ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie wkładaj pistoletu do końca. Czasem w lewo albo prawo przekręć pistolet, zatankujesz pod korek.
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. Odnawiam temat z takiego powodu, że u mnie nic nie działa. Autko to e91 2007r 320d 150km. Próbowałem wkładac pistolet w każdej płaszczyźnie, w prawo, w lewo, mniej wsadzony, do końca, dogięty do dołu, dogięty w górę i nic... Dodam że próbowałem na różnych stacjach i wszędzie jest rąk samo. Nie mam siły stać przy dystrybutorze 20 min i lać dosłownie litr na minutę. Najgorzej jest od 80zl do pełna. Widziałem posta w którym ktoś miał taki sam problem ale chyba w 118d i nie znaleziono problemu. Proszę pomóżcie :( piszę tutaj ponieważ w dziale e9x nie znalazłem takiego problemu)
Opublikowano
Dzięki za podpowiedź, za chwilę jadę do miasta więc sprawdzę jeszcze na innej stacji. Dotychczas próbowałem na shell'u, circle K, Orlen na innych stacjach, pozostał mi jeszcze BP
Opublikowano
Niestety na BP również pistolet odbija za każdym razem, próbowałem jeszcze raz tak jak pisałeś. Pół pistoletu i 45st w lewo lub w prawo i nadal odbija. Spróbowałem pistolet jak najbardziej pionowo ustawić i wtedy pistolet nie odbił ale auto tak jakby nie zadążało łykać paliwa i trochę nawet się ulało na ziemię. Spróbuję ściągnąć tylne nadkole, może wlew jest jakoś spłaszczony... Może było bite ale zrobione tak dobrze ze nie widać tego gołym okiem... Może jeszcze jakieś sugestie co może być nie tak?