Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jako, że to mój pierwszy post, witam serdecznie Wszystkich.

Kupiłem E70 3.0 si 2008r.

Nie będę zanudzał, ale jestem pod wrażeniem z jazdy i ogólnego wizerunku auta. Jest to moje pierwsze BMW i chyba przekonuję się do tej marki :D

Jedyne co mnie zaniepokoiło, to delikatny szum z komory silnika, wydaje się, że z lewej strony ( nie wiem jak to opisać - jak szumiące łożysko, lub jak delikatne szumienie wibrującej nakrętki na czymś metalowym - może jedno z drugim ). Nie jest to głośny dźwięk, lecz słyszalny delikatnie w kabinie.

Dzieje się tak podczas gdy jest zapięta skrzynia i naciśnięty hamulec nożny. Kiedy puszczę hamulec i auto się toczy, lekko szumienie cichnie lecz jest, natomiast kiedy dodam lekko gazu całkiem ustępuje.

Jeśli włączę parking praktycznie cichnie całkowicie, a na neutralu słychać nieznacznie.

Dodam jeszcze, że mam książkę serwisową od początku do końca i auto ma przejechane 170 000. Z tego co mówił właściciel w BMW nie zalecali wymiany oleju w skrzyni, on również nie wymieniał - więc nie wiem czy w ogóle był wymieniony... :cry:

Miał może ktoś z Was podobne objawy ?

Mam nadzieję, że opis jest w miarę czytelny :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez Paweł E70
Opublikowano

Ale to raczej niemożliwe, że ten typ tak ma... ?

Musi być jakaś przyczyna. Może, jeszcze ktoś miał podobny przypadek ?

Pojadę z tym do mechanika, ale fajnie jest wiedzieć coś na temat zanim usłyszy się diagnozę, nie zawsze dobrą :?

Sami wiecie jak jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.