Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje pytanie dla znawcow tematu moze wydac sie nieco glupie, ale ja specjalista nie jestem :wink:

Czy jak auto ma zamontowany gaz (stary, zadne sekwencja) mozna go calkowicie wywalic i jezdzic bez ??

Jest to auto z 78 roku z silnikiem szescio cylindrowym...

Jak wielkie spustoszenie w ciagu kilku lat zrobilo to ustrojstwo?

Auto zamierzam odrestaurowac calkowice, powrocic do oryginalu i miec swojego youngtimera tylko na niedzielne wypady :wink:

Wiem, ze moge poszukac bez gazu, ale nie trafie tak oryginalnego wizualnie i posiadajacego wszystkie detale, ktorych pozniejsze dokupywanie szukanie bedzie kosztowac kupe pieniedzy i czasu.

Opublikowano
Nie jestem znawcą tematu, ale gaz możesz wywalić. Jakie spostoszenie ? W najgorszym wypadku trochę zużylo wtryskiwacze, ew. gniazda zaworów. Wymień wszystkie filtry, zmierz ciśnienie na cylindrach, wymień świece, zalej dobry olej a auto na pewno się odwdzięczy.
Opublikowano
Nie jestem znawcą tematu, ale gaz możesz wywalić. Jakie spostoszenie ? W najgorszym wypadku trochę zużylo wtryskiwacze, ew. gniazda zaworów. Wymień wszystkie filtry, zmierz ciśnienie na cylindrach, wymień świece, zalej dobry olej a auto na pewno się odwdzięczy.

Sadze, ze na oleju i filtrach napewno sie nie skonczy, bo chce to auto zrobic tak zeby bylo jak nowe :wink:

Opublikowano
a jaki to samochod jesli mozesz zdradzic??

Mercedes-Benz 280 W123 z 1978 roku (najfajniejsze auto...)

Pelna zgodnosc z Vin-em, automat, drewno, piekny kremowy welur, no i jest kompletny (zderzaki i dodatkowe elementy chromowane od 280).

Mam nadzieje, ze nikt mi go nie sprzatnie, bo moge odbrac dopiero pod koniec miesiaca...

Zamierzam jedynie pomalowac go na inny kolor, oczywiscie z palety W123 - choc jeszcze to przemysle.

Po glowie chodzi mi ciemna zielen lub taki specyficzny braz (super pasuje do epoki)

Opublikowano
Możesz śmiało odprofanować furkę. Wazne jest tylko czy :

-pompa paliwa OK

-wtryskiwacze OK

- przepływomierz OK

Mam nadzieje, ze tak :wink:

Choc i tak czeka go powazny remoncik...

Opublikowano
MADEJ masz racje 123 to naprawde fajne autka, jak masz jeszcze oryginalnyego ma oku to gratuluje , kumpel kiedys mial taką tylko z 83 roku, też 2,8 w automacie naprawde fajnie to jezdzilo no i pełen klasyk gratuluje wyboru, pomimo ze to nie bmw
Opublikowano
MADEJ masz racje 123 to naprawde fajne autka, jak masz jeszcze oryginalnyego ma oku to gratuluje , kumpel kiedys mial taką tylko z 83 roku, też 2,8 w automacie naprawde fajnie to jezdzilo no i pełen klasyk gratuluje wyboru, pomimo ze to nie bmw

Klasyczne BMW nie podobaja mi sie tak jak Mercedesy, brakuje im tego specyficznego klimatu jaki ma W123.

To wspomaganie, automacik, pozycja za kierownica.... :D

Juz mialem kiedys W123 300D:

http://img219.imageshack.us/img219/8437/obraz5747udmu9.jpg

Opublikowano

Klasyczne BMW nie podobaja mi sie tak jak Mercedesy, brakuje im tego specyficznego klimatu jaki ma W123.

To wspomaganie, automacik, pozycja za kierownica.... :D

Juz mialem kiedys W123 300D:

http://img219.imageshack.us/img219/8437/obraz5747udmu9.jpg

To może porozmaiasz na ten temat w dziale OLD :wink:
Opublikowano
To może porozmaiasz na ten temat w dziale OLD :wink:

Chetnie, ale nie chce lamac zasad - wkoncu forum BMW :wink: