Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie, siadł mi czujnik Abs z lewej sprawdzałem na kompie, pytanie brzmi jaki czujnik dobrać gdyż że 2 lata temu zmieniałem go w prawym kole i problem był taki ze był za długi i lekko ociera w środku o piaste ale chodzi po dziś dzień :) jak dobrać ten czujnik bo po zdjeciach one wszystkie takie same, w realone szukałem to wyszło że to raczej taki sam jak kiedyś kupiłem, długa cienka końcówka czujnika a ja chyba jakiś krótszy potrzebuje. Co o tym myślicie? Dodam że buda i reszta podzespołów oprócz silnika jest od 318 z ASC
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podaj vin albo dokładną datę produkcji z vin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik na przód: 34521165609.

Czujnik na tył: 34521164370.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Czyli tak jak realone pokazywał, dzięki bardzo :wink: A jakiej firmy czujnik polecasz z tych tańszych które działają? Bo ja wcześniej kupowałem chyba Delphi i działa do dziś, więc chyba można trafić na w miarę uczciwe firmy poza Ate
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem styczność z czujnikiem firmy abs i też działał, jak długo niestety nie wiem. Nic raczej nie pobije ori, które działają prawie 20 lat a niektóre pewnie i dłużej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Która firma robiła oryginały? Bosch? A.B.S i Delphi są po 90-100 zł, a Bosch 155 zł. Więc jak Bosch robił oryginały, to chyba nie ma co oszczędzać?
:)
Opublikowano
Oryginał był siemensa a takie dostaniesz w pudełku tylko od ATE, ja kupiłem w krk za 203 zł, wczesniej chcialem przyoszczędzić i kupilem chinczyka za 50 zl który chodził 2 tygodnie i padł. Dziwne jest to ze na czujniki boscha też ludzie narzekają bo raz działa raz nie, takze lepiej juz dopłacić i miec spokój
Opublikowano
No to tylko ten moge Ci polecic jeżeli chodzi o firme :) Czujniki są tylko dwa typy, ten z szarą wtryczką i ten z niebieską, nie są one ze sobą zamienne więc jeżeli masz ten z szarą to będzie ten który znalazłeś. Ja kupiłem w motostacji w krk za 203 zł a tu widze za 240
Opublikowano
Okej dzięki bardzo za rady, oczywiście zrobiłem jak to mówią po Januszowsku i kupiłem 2x Delphi na prawą i lewą strone :D ale w sumie w prawym kole działa Delphi już ze 2 lata mimo że ociera o pierścień piasty, ale ocierał chyba z powodu pozostałości starego czujnika którego magnes przykleił się do pierścienia ponieważ musiałem wygrzebać go śrubokrętem bo był zapieczony na amen a teraz zmieniam piasty bo łożyska huczą to przy okazji ładnie oczyszcze otwory na nowe czujnik zamontuje i zobaczymy ile podziałają :D