Skocz do zawartości

gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich moze mi ktos powiedziec czy do e32 750 mozna zamatowac gaz taki tanszy czy juz trzeba inwestowac wiecej siana?i jak taki silnik zachowuje sie na gazie?
Opublikowano

o zwyklej instalcji zapomnij bo po zalozeniu nie jezdzi ani na benzynie ani na gazie....

a co do drozszej instalcji na wtrysku to nalezy zrobic 4 listwy po 3 wtryskiwacez a taki koszt to okolo 6-8 tys wiec moim zdaniem sie nie oplaca lepiej jezdzin na benzynce :D a jak cie nie stac to zapomnij o tym aucie...

moje modele
Opublikowano
  • Autor
to nie chodzi o siano,zaczolem jezdzic dwarazy w tygodniu do holandi i placa z kilometra wiec kazdy by szukal okazji zeby jak naj wiecej zostal,ale dzieki za cenne informacje :twisted:
Opublikowano
o zwyklej instalcji zapomnij bo po zalozeniu nie jezdzi ani na benzynie ani na gazie....

a co do drozszej instalcji na wtrysku to nalezy zrobic 4 listwy po 3 wtryskiwacez a taki koszt to okolo 6-8 tys wiec moim zdaniem sie nie oplaca lepiej jezdzin na benzynce :D a jak cie nie stac to zapomnij o tym aucie...

A ciekawe czy piszesz z własnych doświadczeń czy tylko wysłuchałeś plotek :?:

Ja mam zwykłą instalkę na 2 śrubach (stag 100) wprawdzie posiada komputer ale nie jest podłączona pod sondy Lambda bo w momencie montowania LPG sondy były zwalone a później nie było sensu przerabiać instalki bo pracuje OK

Jeżdżę od Lstopada 1995r i nie miałem z gazem jakichkolwiek problemów :!: (wiadomo, samochód jest trochę słabszy ale coś za coś- max na LPG jechałem 200 km/h )

Spalanie po mieście przy spokojnej jeździe około 23-24 L

Spalanie w trasie przy prędkościach 90 - 130 około 15 - 16 L

Opublikowano

ja pisze po doswiadczeniach pewnego pana ktory do nas kiedys takowa przyjezdzal w sumie to bylo 2 takich no i po opiniach...

to chyba tez zalezy kto gdzie montowal ale dla mnie to kompletna bzdura po co lpg w V12... lepiej kupic r6 i ja zagazowac ale to tylko moja opinia :D

w sumie to gratulacje ze jezdzisz od 1995 750 to troche dluuuugo :cool2:

moje modele
Opublikowano
ja pisze po doswiadczeniach pewnego pana ktory do nas kiedys takowa przyjezdzal w sumie to bylo 2 takich no i po opiniach...

to chyba tez zalezy kto gdzie montowal ale dla mnie to kompletna bzdura po co lpg w V12... lepiej kupic r6 i ja zagazowac ale to tylko moja opinia :D

w sumie to gratulacje ze jezdzisz od 1995 750 to troche dluuuugo :cool2:

Od 2005 źle mi się kliknęło :D

Kiedy kupujesz auto nastoletnie to margines na grymasy jest niewielki :mrgreen:

Nie jestem zagorzałym zwolennikiem LPG i auto kupiłem już zagazowane. Sam nie wiem czy bym się zdecydował na założenie LPG bo nie lubię jakichkolwiek przeróbek ale cóż skoro już jest założona to z niej korzystam w końcu nie będę pakował kasy żeby wyjmować instalkę LPG zwłaszcz, że jak pisałem nie mam z nią żadnych problemów.