Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o zwyklej instalcji zapomnij bo po zalozeniu nie jezdzi ani na benzynie ani na gazie....

a co do drozszej instalcji na wtrysku to nalezy zrobic 4 listwy po 3 wtryskiwacez a taki koszt to okolo 6-8 tys wiec moim zdaniem sie nie oplaca lepiej jezdzin na benzynce :D a jak cie nie stac to zapomnij o tym aucie...

moje modele
Opublikowano
to nie chodzi o siano,zaczolem jezdzic dwarazy w tygodniu do holandi i placa z kilometra wiec kazdy by szukal okazji zeby jak naj wiecej zostal,ale dzieki za cenne informacje :twisted:
Opublikowano
o zwyklej instalcji zapomnij bo po zalozeniu nie jezdzi ani na benzynie ani na gazie....

a co do drozszej instalcji na wtrysku to nalezy zrobic 4 listwy po 3 wtryskiwacez a taki koszt to okolo 6-8 tys wiec moim zdaniem sie nie oplaca lepiej jezdzin na benzynce :D a jak cie nie stac to zapomnij o tym aucie...

A ciekawe czy piszesz z własnych doświadczeń czy tylko wysłuchałeś plotek :?:

Ja mam zwykłą instalkę na 2 śrubach (stag 100) wprawdzie posiada komputer ale nie jest podłączona pod sondy Lambda bo w momencie montowania LPG sondy były zwalone a później nie było sensu przerabiać instalki bo pracuje OK

Jeżdżę od Lstopada 1995r i nie miałem z gazem jakichkolwiek problemów :!: (wiadomo, samochód jest trochę słabszy ale coś za coś- max na LPG jechałem 200 km/h )

Spalanie po mieście przy spokojnej jeździe około 23-24 L

Spalanie w trasie przy prędkościach 90 - 130 około 15 - 16 L

Opublikowano

ja pisze po doswiadczeniach pewnego pana ktory do nas kiedys takowa przyjezdzal w sumie to bylo 2 takich no i po opiniach...

to chyba tez zalezy kto gdzie montowal ale dla mnie to kompletna bzdura po co lpg w V12... lepiej kupic r6 i ja zagazowac ale to tylko moja opinia :D

w sumie to gratulacje ze jezdzisz od 1995 750 to troche dluuuugo :cool2:

moje modele
Opublikowano
ja pisze po doswiadczeniach pewnego pana ktory do nas kiedys takowa przyjezdzal w sumie to bylo 2 takich no i po opiniach...

to chyba tez zalezy kto gdzie montowal ale dla mnie to kompletna bzdura po co lpg w V12... lepiej kupic r6 i ja zagazowac ale to tylko moja opinia :D

w sumie to gratulacje ze jezdzisz od 1995 750 to troche dluuuugo :cool2:

Od 2005 źle mi się kliknęło :D

Kiedy kupujesz auto nastoletnie to margines na grymasy jest niewielki :mrgreen:

Nie jestem zagorzałym zwolennikiem LPG i auto kupiłem już zagazowane. Sam nie wiem czy bym się zdecydował na założenie LPG bo nie lubię jakichkolwiek przeróbek ale cóż skoro już jest założona to z niej korzystam w końcu nie będę pakował kasy żeby wyjmować instalkę LPG zwłaszcz, że jak pisałem nie mam z nią żadnych problemów.