Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przy skręcaniu w e83 zaczęła mi piszczeć kierownica.

Dzieje się to stopniowo po uruchomieniu auta jest OK, 20 min jeżdżenia po mieście nagle z kierownicy pojawia się dźwięk jakby coś się o siebie ocierało najpierw cicho a potem ten dźwięk słychać nawet na zewnątrz przy skręcaniu.

Myślałem że może płyn gdzieś zaczął uciekać od wspomagania ale jest on na prawidłowym poziomie. Czy ktoś może się spotkał z czymś takim? Albo wie co to może być?

Opublikowano
Ale piszczy również przy jeździe na wprost czy tylko przy skręcaniu.. I jakbyś bardziej mógł określić lokalizację źródła dźwięku
Opublikowano

Piszczy tylko przy skręcaniu, niezależnie w którą stronę skręcam, dźwięk wychodzi jakby ze środka kierownicy, a potem z przy skręcaniu w lewo jakby przy lewym kole a przy skręcaniu w prawo przy prawym. Jak jadę prosto nie piszczy.

Dziś jak dojechałem do pracy nie nie było piszczenia choć jechałem z 40 min. Jak dźwięk wróci spróbuje jeszcze czy wciśniecie sprzęgła/hamowanie coś zmieni.

Jak mi się uda spróbuje nagrać dźwięk i wrzucę.

Opublikowano

Piszczenie ustało, pojeździłem trochę po mieście i nic....

Ale niepokój mnie to że podjechałem dziś na myjnie i jak zacząłem myć felgi to buchła para, tak się felgi nagrzały. Do tej pory nawet jak zrobiłem 200KM(tryb mieszany) i podjechałem na myjnie takiego efektu nie było.

Nie wiem czy to ma ze sobą jakiś związek ;/

Opublikowano

Piszczenie wróciło:

nagrałem dźwięk poniżej linki do filmików na youtube:

Kierownica:

Koła:

Jak myślicie co może powodować ten dźwięk?